Kobe Bryant en dochter Gianna sieren een muur in Los Angeles.
Volledig scherm
Kobe Bryant en dochter Gianna sieren een muur in Los Angeles. © AFP

Kobe Bryant en dochter Gianna in beslotenheid begraven

Voormalig topbasketballer Kobe Bryant en zijn dochter Gianna zijn afgelopen week in besloten kring begraven. Volgens diverse Amerikaanse media vond de uitvaart vrijdag plaats in het Pacific View Memorial Park in Corona del Mar, dicht bij het huis van de familie Bryant in Newport Beach. 

De 41-jarige oud-basketballer en zijn 13-jarige dochter kwamen op 26 januari om het leven toen de helikopter waarin ze zaten neerstortte op een heuvel in Calabasas, ten noordwesten van Los Angeles.

In de helikopter zaten naast vader en dochter Bryant nog zeven mensen, onder wie een teamgenote van de basketballende Gianna en hun coach. Het is nog altijd onduidelijk waardoor de heli in dichte mist crashte.

Op maandag 24 februari wordt een openbare herdenkingsdienst gehouden in het Staples Center, de thuishaven van Los Angeles Lakers, de club waarmee Bryant in twintig jaar in de NBA vijf kampioenschappen veroverde. De datum heeft symbolische waarde. Bryant speelde een groot deel van zijn carrière met het nummer 24, Gianna basketbalde met nummer 2 op haar shirt.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.