Volledig scherm
Geoffrey Kipsang Kamworor op een archieffoto. © AP

Kamworor loopt indrukwekkend wereldrecord op halve marathon

Geoffrey Kamworor heeft het wereldrecord op de halve marathon verbeterd. De 26-jarige Keniaanse atleet noteerde zondag in Kopenhagen een tijd van 58.01. Daarmee was Kamworor 17 seconden rapper dan zijn landgenoot Abraham Kiptum in Valencia vorig jaar.

Kamworor maakte de eerste 5 kilometer deel uit van een grote groep. Het wereldrecord leek toen nog ver weg. Kamworor ging vervolgens in zijn eentje verder en kreeg het record steeds meer in zicht. Uiteindelijk bleef hij zelfs ruim binnen de tijd van Kiptum.

Vijf anderen legden de halve marathon af binnen de 60 minuten. Bernard Kipkorir, ook een Keniaan, werd tweede in 59.16, voor de Ethiopiër Berehanu Wendemu Tsegu (59.22).

  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”