Volledig scherm
Rafaela Silva. © EPA

Judokampioene Silva test positief op fenoterol

Rafaela Silva is positief getest op het verboden middel fenoterol. De Braziliaanse, uitkomend in de klasse tot 57 kilogram, eindigde vorige maand nog als derde op de WK in Tokio.

Ze won in 2016 goud tijdens de Spelen van Rio de Janeiro. De 27-jarige Silva zegt onschuldig te zijn. Fenoterol is een middel dat astmapatiënten krijgen voorgeschreven. Het is nog niet bekend wat de gevolgen van de positieve test voor Silva zijn.

Tijdens een persconferentie gaf Silva aan onschuldig te zijn. ,,Ik ben onschuldig en zal mijn onschuld bewijzen. Ik heb geen astma en heb fenoterol nooit gebruikt.” Silva hoopt volgend jaar in Tokio 'gewoon’ haar olympische titel te verdedigen.

Volledig scherm
Rafaela Silva. © EPA
Volledig scherm
Rafaela Silva in actie. © EPA
  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”