Volledig scherm
© BSR Agency

Ierse rugbybond blaast duel met Italië in Six Nations af

De Ierse rugbybond heeft besloten het duel met Italië in de Six Nations uit te stellen in verband met het coronavirus. Dinsdag pleitte de Ierse minister van Volksgezondheid daar al voor. ,,Het beeld van de omvang van dit virus is duidelijk. Deze wedstrijd mag niet doorgaan”, zei Simon Harris tegen de nationale televisiezender RTE. 

De Irish Rugby Football Union besloot gehoor te geven aan het verzoek.

De wedstrijd stond gepland voor 7 maart in Dublin. De verwachting was dat duizenden Italiaanse fans de reis naar de Ierse hoofdstad zouden maken.

In Italië zijn meer dan driehonderd mensen besmet met het coronavirus. Twaalf mensen zijn al overleden. Italië is daarmee het zwaarst getroffen land in Europa.

  1. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.