Volledig scherm
Nederland tegen Spanje. © BSR Agency

Honkballers revancheren zich en winnen van Spanje

Het Nederlands honkbalteam heeft zich hersteld van de pijnlijke nederlaag op donderdag tegen Israël (8-1). Op het olympisch kwalificatietoernooi in Italië was Oranje een dag later in Bologna met 6-2 te sterk voor Spanje.

Nederland kwam in de tweede inning op 3-0 via Hendrik Clementina, Sharlon Schoop en Yurendell Decaster. Spanje kwam in de vijfde inning terug tot 3-1, maar twee innings later liep Nederland via Curt Smith en Roger Bernadina uit naar 5-1. Via opnieuw Decaster werd het 6-1, waarna Spanje nog wat terugdeed.

De wedstrijd in Bologna moest gewonnen worden om kans te blijven maken op directe plaatsing voor de Olympische Spelen. Alleen de winnaar van het toernooi verdient een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio, de nummer 2 krijgt in maart een herkansing op een tweede OKT.

Na de zege op Spanje ontvingen de honkballers slecht nieuws. Israël bleek namelijk ook Italië verslagen te hebben (8-2). Die ploeg is nu zwaar favoriet voor de winst van het toernooi. Israël heeft aan overwinningen op Zuid-Afrika en Tsjechië voldoende voor de groepszege en een ticket voor de Spelen in Tokio. Nederland speelt nog tegen Zuid-Afrika en Italië.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
Rob Cordemans. © BSR Agency
  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”