Honkballers op EK verrassend onderuit tegen Tsjechië

De Nederlandse honkbalploeg heeft bij de Europese titelstrijd in Duitsland verrassend verloren van Tsjechië. Oranje ging in Bonn met 6-8 onderuit. Het was pas de tweede nederlaag van Nederland tegen de Tsjechen in dertien onderlinge duels.

Nederland kwam in de eerste inning op voorsprong (1-0). Calten Daal liep op een honkslag van Curt Smith het eerste punt binnen. In de vierde inning kwam Tsjechië op gelijke hoogte (1-1). Daarna gebeurde er in de vijfde inning van alles. Nederland scoorde drie keer dankzij een homerun van Daal, maar Tsjechië vier keer. Die achterstand kon Oranje in de resterende vier innings niet meer wegwerken.

Nederland opende het EK zaterdag met een wedstrijd tegen Groot-Brittannië. Dat duel moest bij een stand van 10-2, in het voordeel van Oranje, in de negende inning worden afgebroken wegens duisternis.

Titelhouder Nederland speelt maandag in Bonn tegen Zweden. Oranje moet in Duitsland bij de eerste vijf eindigen om zich te plaatsen voor het olympisch kwalificatietoernooi, direct na het EK in Italië. Daar staat één ticket voor Tokio 2020 op het spel.

Honkbalfans in Bonn.
Volledig scherm
Honkbalfans in Bonn. © BSR Agency