Honkballer Dwayne Kemp op archiefbeeld.
Volledig scherm
Honkballer Dwayne Kemp op archiefbeeld. © ANP

Honkballers kunnen eerste duel op EK niet afmaken

Te donkerDe Nederlandse honkballers hebben hun eerste wedstrijd op het EK in Duitsland niet kunnen afmaken omdat het te donker werd om verder te gaan. Het duel met Groot-Brittannië was aanbeland in de gelijkmakende slagbeurt van de negende en laatste inning toen de scheidsrechter besloot de spelers van het veld te halen. Oranje stond op dat moment met 10-2 voor.

De wedstrijd in Solingen begon al ruim een uur later dan gepland vanwege de regen. De ploeg van bondscoach Evert-Jan ‘t Hoen kwam in de tweede inning op voorsprong. Ademar Rifaela liep het eerste punt binnen en daarna nam het zogeheten koninkrijksteam steeds verder afstand van de Britten, die pas in de zevende inning bij een stand van 10-0 iets konden terugdoen. Kalian Sams zorgde voor drie punten, Curt Smith en Rifaela liepen er beiden twee binnen. Onduidelijk is nog wat met het restant van de wedstrijd gebeurt.

Oranje speelt zondag in Bonn tegen Tsjechië. De regerend kampioen van Europa zal bij de eerste vijf moeten eindigen om zich te plaatsen voor het olympisch kwalificatietoernooi, direct na het EK in Italië. Daar valt één ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio te winnen.