Hockeyers winnen opnieuw na shoot-outs van Argentinië

SamenvattingDe Nederlandse hockeymannen hebben het zesde duel in de Pro League gewonnen. Oranje was in Buenos Aires in de shoot-outs met 4-3 te sterk voor Argentinië. Na reguliere speeltijd stond de stand van 2-2 op het scorebord. Een dag eerder eindigde de eerste ontmoeting tussen de twee teams ook in 2-2. Oranje zegevierde toen ook na shoot-outs (3-1).

Bondscoach Max Caldas voerde twee wijzigingen door bij het Nederlandse team. Bjorn Kellerman en Sander Baart maakten plaats voor Seve van Ass en Teun Beins.

Argentinië nam via Lucas Vila al na 3 minuten spelen de leiding. Agustín Mazzilli verdubbelde de voorsprong. Kort voor rust scoorde Mirco Pruyser tegen. Een dag eerder was hij ook al trefzeker. Robbert Kemperman maakte in het vierde kwart gelijk: 2-2.

In de shoot-outs miste Oranje via Jeroen Hertzberger (strafbal) als eerste. Oranje-doelman Pirmin Blaak hield zijn team daarna met twee reddingen op de been. Pruyser maakte het daarna af en zorgde ervoor dat Oranje opnieuw als winnaar van het veld stapte.

De Nederlandse hockeymannen begonnen het tweede seizoen van de Pro League met twee nederlagen tegen India, waarvan de tweede via shoot-outs. De hockeyers wonnen daarna twee keer bij Spanje (4-3 en 4-2).

Bondscoach Max Caldas.
Volledig scherm
Bondscoach Max Caldas. © ANP
  1. LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parkoers is

    LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parkoers is

    Om 10.00 uur zou vanmorgen het startschot plaatsvinden van de 40ste NN Marathon Rotterdam. Maar als bekend gooide het coronavirus roet in het eten. Niettemin zijn er aanwijzingen dat veel hardlopers zich vandaag tóch storten op de 42 kilometer en 195 meter. Houden ze zich aan de richtlijnen van het RIVM? Wat is het effect van het warme weer? Sven Bakker en Bennett van Fessem volgen de lopers op een scooter.