Margot van Geffen in duel met Maria Verschoor.
Volledig scherm
Margot van Geffen in duel met Maria Verschoor. © ANP

HC Den Bosch mist voor het eerst sinds 1998 (!) finale Europa Cup

Amsterdam naar finaleDe vrouwen van HC Den Bosch maken geen kans meer om de laatste editie van de Euro Hockey Club Champions Cup (EHCC) te winnen. Het Europese avontuur eindigde vandaag in de halve finale tegen Amsterdam (1-0).

Het is voor het eerst sinds 1998 dat de Bossche vrouwen de eindstrijd niet halen. In de laatste twintig jaar lukte dat wel telkens en zeventien keer kroonde HC Den Bosch zich ook tot winnaar.

Zover gaat het deze editie niet komen. Het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Amsterdam viel al na vijf minuten spelen. Charlotte Vega scoorde toen uit een strafcorner-variant tegen het zwak startende Den Bosch. In de resterende kwarten probeerde de ploeg van Raoul Ehren de schade vergeefs te repareren. Daarvoor kwam het vloeiende Bossche aanvalsspel onvoldoende uit de verf.

Troostfinale

Morgenmiddag speelt Den Bosch, dat zestien van de laatste achttien Europa Cups won, de troostfinale. De tegenstander daarin is De verliezer van het duel tussen UHC Hamburg en Real Sociedad.

 1. 17-voudig Nederlands kampioen Wolters-Verstegen stopt er mee

  17-voudig Nederlands kampioen Wol­ters-Verstegen stopt er mee

  Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. ,,Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.
 2. Piet van der Kruk (78), laatste Nederlandse gewichtheffer op de Spelen, overleden
  30 keer Nederlands record

  Piet van der Kruk (78), laatste Nederland­se gewichthef­fer op de Spelen, overleden

  Piet van der Kruk, de laatste Nederlander die als gewichtheffer actief was op de Olympische Spelen, is op 78-jarige leeftijd overleden. Van der Kruk eindigde op de Spelen van 1968 in Mexico-Stad op de negende plaats bij de zwaargewichten met een totaal van 487,5 kilogram. De oud-olympiër, geboren in Delft en woonachtig in Nootdorp, overleed donderdag in het ziekenhuis na een kort ziekbed, zo maakte zijn familie bekend.