Hardlooppodcast De Pacer | Alles over de 1.59 marathon-missie van Eliud Kipchoge

Dit weekend kan sportgeschiedenis worden geschreven. Een marathon onder de 2 uur, de 34-jarige Keniaan Eliud Kipchoge gaat het in Wenen proberen. Wij duiken in het megalomane 1.59 project met Jos Hermens, Valentijn Trouw en Abdi Nageeye. 

Twee jaar geleden kwam Kipchoge al tot een tijd van 2.00.25. Welke lessen trok men daar uit? Waarom zou hij de historische barrière nu in Wenen wel gaan slechten? Welke keuzes zijn gemaakt wat betreft het parkoers, het tempo, de hazen, de drank? En hoe is de vorm van hoofdrolspeler Kipchoge? Pim Bijl en Eric Brommert zochten het uit.

NVS Pim Bijl (links) en Eric Brommert, die de hardlooppodcast De Pacer verzorgen.
Volledig scherm
NVS Pim Bijl (links) en Eric Brommert, die de hardlooppodcast De Pacer verzorgen. © Logo René Bleuanes, foto Marco de Swart
  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.