Anne van Dam.
Volledig scherm
Anne van Dam. © Getty Images

Golfster Van Dam doet bovenin mee in Australië

Anne van Dam doet op het golftoernooi Australian Ladies Classic bovenin mee. De 24-jarige Arnhemse staat na twee dagen op de gedeelde zesde plaats, wel al ver achter de nummers 1 en 2. Van Dam heeft acht slagen achterstand op de Amerikaanse leidster Lauren Stephenson en zeven op Ayean Cho uit Zuid-Korea.

Van Dam opende donderdag in Bonville met een ronde van 70 slagen, vrijdag had ze er twee minder nodig. De Gelderlandse sloeg vier birdies en volgde verder het baangemiddelde. Het toernooi in Australië maakt deel uit van de Ladies European Tour. 

Omdat vanwege het coronavirus ook enkele toernooien in Azië zijn geschrapt, doen in Bonville heel wat golfsters mee die normaal gesproken op de Amerikaanse vrouwentour LPGA spelen. Van Dam komt op beide tours in actie.

Anne van Dam.
Volledig scherm
Anne van Dam. © Getty Images
  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.
  2. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.