Volledig scherm
© Getty Images

Golfer Luiten sluit weer af met bogeys

Golfer Joost Luiten heeft zich in de vierde en laatste ronde van het Brits Open amper kunnen verbeteren. Hij noteerde op de Royal Portrush in Noord-Ierland een slotronde van 72 slagen, één boven par. Het leverde hem vooralsnog de gedeelde 40e plaats op, maar de beste spelers zijn nog bezig.

Het verging de 33-jarige Bleiswijker nagenoeg identiek als in de derde ronde, toen hij een mooie score verknalde met drie bogeys op de laatste drie holes. Ook op de slotdag van het beroemde majortoernooi begon hij sterk en na vijf holes stonden er al drie birdies op zijn kaart. Op hole zeven maakte hij zelfs bijna een eagle, maar de bal miste net de hole.

Daarna verliep het stroever voor de Nederlander; mogelijk dat de aanwakkerende wind op de baan langs de Noord-Ierse kust een rol speelde. Hij sloeg op de laatste twee holes bogeys, waardoor hij boven par uitkwam.

Shane Lowry is de grootste kanshebber op de eindzege. De Ier, die zaterdag in de derde ronde een zeer lage 63 scoorde, heeft 5 slagen voorsprong op zijn naaste concurrenten.

  1. Brabec zorgt met eindwinst voor Amerikaanse primeur in Dakar Rally

    Brabec zorgt met eindwinst voor Amerikaan­se primeur in Dakar Rally

    De Amerikaanse motorcoureur Ricky Brabec heeft zich verzekerd van de eindzege in de Dakar Rally. De 28-jarige coureur van Honda eindigde in de slotetappe door Saudi-Arabië van Haradh naar Qiddiya als tweede achter zijn Chileense teamgenoot José Ignacio Cornejo. Brabec, die in het klassement een comfortabele voorsprong had op zijn concurrenten, gaf minder dan een minuut toe in de klassementsproef over 167 kilometer.