Volledig scherm
© Getty Images

Golfer Luiten sluit weer af met bogeys

Golfer Joost Luiten heeft zich in de vierde en laatste ronde van het Brits Open amper kunnen verbeteren. Hij noteerde op de Royal Portrush in Noord-Ierland een slotronde van 72 slagen, één boven par. Het leverde hem vooralsnog de gedeelde 40e plaats op, maar de beste spelers zijn nog bezig.

Het verging de 33-jarige Bleiswijker nagenoeg identiek als in de derde ronde, toen hij een mooie score verknalde met drie bogeys op de laatste drie holes. Ook op de slotdag van het beroemde majortoernooi begon hij sterk en na vijf holes stonden er al drie birdies op zijn kaart. Op hole zeven maakte hij zelfs bijna een eagle, maar de bal miste net de hole.

Daarna verliep het stroever voor de Nederlander; mogelijk dat de aanwakkerende wind op de baan langs de Noord-Ierse kust een rol speelde. Hij sloeg op de laatste twee holes bogeys, waardoor hij boven par uitkwam.

Shane Lowry is de grootste kanshebber op de eindzege. De Ier, die zaterdag in de derde ronde een zeer lage 63 scoorde, heeft 5 slagen voorsprong op zijn naaste concurrenten.

  1. Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Waar het uitstellen van de Olympische Spelen voor veel sporters een dreun was, zorgde het bij Michel Butter voor opluchting. Hij heeft weer kans zich te kwalificeren, nadat hij eerder zijn limietpoging in Rotterdam zag vervliegen. In de hardlooppodcast De Pacer spreken we de marathonloper over de achtbaan die de afgelopen periode is geweest, over het lopen in coronatijd, het nemen van maatregelen voor zijn gezondheid en de olympische droom.