Volledig scherm
© ANP

Giri verliest van Iraans talent

Anish Giri heeft op Tata Steel Chess, het internationale schaaktoernooi in Wijk aan Zee, verloren van Alireza Firouzja, het 16-jarige talent uit Iran. 

Het was de eerste nederlaag van de Nederlandse grootmeester, na vier keer remise te hebben gespeeld. Firouzja kwam daardoor op gelijke hoogte met de Amerikaanse klassementsleider Wesley So, die tegen de Rus Vladislav Kovalev op remise uitkwam. Beiden hebben 3,5 punt.

De partijen werden deze keer niet in Wijk aan Zee, maar in het stadion van PSV in Eindhoven gespeeld.

Met 3 punten, tegen Giri 2, is Jorden van Foreest de hoogst geklasseerde Nederlander. Na zijn remise tegen de Amerikaan Fabiano Caruana staat hij gedeeld derde.

Magnus Carlsen speelde opnieuw remise, voor de vijfde keer alweer. Deze keer deed de Noorse wereldkampioen én titelverdediger dat tegen de Rus Daniil Doebov. Carlsen heeft 2,5 punt.

  1. Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Waar het uitstellen van de Olympische Spelen voor veel sporters een dreun was, zorgde het bij Michel Butter voor opluchting. Hij heeft weer kans zich te kwalificeren, nadat hij eerder zijn limietpoging in Rotterdam zag vervliegen. In de hardlooppodcast De Pacer spreken we de marathonloper over de achtbaan die de afgelopen periode is geweest, over het lopen in coronatijd, het nemen van maatregelen voor zijn gezondheid en de olympische droom.