Volledig scherm
Annemiek Bekkering en Annette Duetz. © @ Sander van der Borch / Watersportverbond

Gebrek aan wind houdt zeilers aan de kant op WK

Op maandag hield harde wind de zeilers aan de kant bij de WK in Australië, vrijdag was er juist te weinig wind om het water op te gaan. Onweersbuien boven de baai van de zuidelijk gelegen steden Geelong en Melbourne zorgden ervoor dat de organisatie besloot om de vijfde wedstrijddag van de WK's in de 49er(FX)-klasse en Laser Standard te schrappen.

Voor de Nederlandse duo’s Annemiek Bekkering/Annette Duetz (momenteel negende in de 49erFX) en Bart Lambriex/Pim van Vugt (zesde in de 49er) staan nu zaterdag in Geelong twee reguliere races én de afsluitende medalrace op het programma. ,,Dat wordt leuk", aldus Bekkering en Duetz, voor wie na twee wereldtitels op rij nu brons het hoogst haalbare lijkt. Lambriex en Van Vugt zetten een grote stap naar deelname aan de Olympische Spelen in Tokio als ze in de top 8 eindigen.

De zeilers in de Laser Standard varen zaterdag drie in plaats van twee races voor de kust van Melbourne. De medalrace is zondag. Rutger van Schaardenburg staat op de tiende plaats in het klassement, Duko Bos is twintigste.

  1. WK in dienst van de Spelen? ‘Stiekem ligt de focus gewoon op winnen’
    Kirsten Wild

    WK in dienst van de Spelen? ‘Stiekem ligt de focus gewoon op winnen’

    Voor Kirsten Wild liggen er bij de WK baanwielrennen in Berlijn komende week weer vrijwel dagelijks kansen. Op het omnium en de koppelkoers - samen met Amy Pieters - is ze de titelverdedigster. Maar de 37-jarige Zwolse houdt niet van stilzitten en pakt woensdag op de openingsdag de scratch al mee en sluit vier dagen later af op de puntenkoers. ,,Ik zal zondag moe zijn, maar als ik moet kiezen tussen een plek op de tribune of op de fiets, dan weet ik het wel.”