De Sloveen Tim Gajser in actie.
Volledig scherm
De Sloveen Tim Gajser in actie. © BELGA

Gajser pakt wereldtitel, Coldenhoff wint Grand Prix van Italië

Motorcrosser Tim Gajser heeft voor de tweede keer de wereldtitel in de MXGP veroverd. De Sloveen werd vijfde in de eerste manche van de Grote Prijs van Italië. 

Met nog drie GP’s te gaan kan de motorcrosser niet meer bijgehaald worden. Gajser werd eerder wereldkampioen in de MXGP in 2016 en in 2015 in de MX2-klasse.

De Grote Prijs van Italië werd een prooi voor Glenn Coldenhoff. Het is de tweede keer voor de de 28-jarige Brabander dat hij een Grote Prijs in de MXGP op zijn naam schrijft. In 2015 deed hij dat in Letland. Op het circuit van Imola won Coldenhoff beide manches overtuigend. In de tweede manche bleef hij de kersverse wereldkampioen Gajser voor.

Van links naar rechts: Glenn Coldenhoff, Tim Gajser en Romain Febvre.
Volledig scherm
Van links naar rechts: Glenn Coldenhoff, Tim Gajser en Romain Febvre. © BELGA
  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.