Deontay Wilder en Tyson Fury kregen het eerder met elkaar aan de stok na een persconferentie.
Volledig scherm
Deontay Wilder en Tyson Fury kregen het eerder met elkaar aan de stok na een persconferentie. © BSR Agency

Face-off Fury en Wilder geschrapt om nieuwe incidenten te voorkomen

Verhit titelgevechtBoksers Tyson Fury en Deontay Wilder mogen elkaar na de officiële weging in Las Vegas niet zoals gebruikelijk diep in de ogen kijken. De sportautoriteiten van Nevada hebben de zogenoemde face-off voor het lucratieve wereldtitelgevecht tussen de twee nog ongeslagen zwaargewichten verboden om nieuwe incidenten te voorkomen.

Eerder deze week ging het volledig fout toen de twee kemphanen elkaar tegenkwamen tijdens een persbijeenkomst in de MGM Grand in Las Vegas, waar in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) het duel plaatsvindt om de kampioensgordel van de WBC. Fury en Wilder duwden elkaar hard op de borst, scholden elkaar uit en konden met veel moeite door begeleiders uit elkaar worden gehouden. De sportcommissie van Nevada wenst tijdens de weging geen nieuw en luidruchtig handgemeen, al dan niet in scène gezet om nog wat meer publiciteit te generen.

In december 2018 eindigde het eerste gevecht tussen de Brit Fury en de Amerikaan Wilder onbeslist. De rematch zal mogelijk ruim 200 miljoen dollar (circa 185 miljoen euro) aan inkomsten genereren.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.
  2. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.