Volledig scherm
© ANP

Epke Zonderland improviseert met rekstok in leegstand fitnesscentrum

FotoserieHet Epke Zonderland Trainingscentrum in Heerenveen is hermetisch afgesloten. Zelfs de naamgever komt er niet in vanwege de coronabeperkingen. Dus ging de turner op zoek naar een alternatieve trainingslocatie om zijn rekstokrepertoire te blijven oefenen. 

Voor basis- en krachtoefeningen kan Epke Zonderland (33) thuis nog wel uit de voeten, maar ruimte voor een rekstok met bijbehorende vliegbewegingen heeft hij niet.

Zijn buren tipten Zonderland over een leegstaand fitnesscentrum. De geplande verbouwing van het pand ligt stil, ook door het coronavirus. Intussen staat er een rekstok opgesteld en is Epke Zonderland Trainingscentrum II in Heerenveen operatief. Hij heeft er het rijk alleen, bijgestaan door coach Daniel Knibbeler.

,,Het is allemaal veilig, er komt verder niemand in”, zei Zonderland op Radio2. ,,Als ik twee maanden niet specifiek kan trainen, duurt het zo lang om weer op niveau te komen. Zeker omdat ik al wat ouder ben voor een turner.”

Uitstel van de Olympische Spelen tot de zomer van 2021 betekent dat de olympisch kampioen van Londen zijn topsportcarrière met een jaar verlengt. Formeel is Zonderland trouwens nog niet geplaatst voor de Spelen in Japan. Door de coronapandemie is de laatste wereldbekerwedstrijd in Doha, die meetelt voor olympische kwalificatie, op de lange baan geschoven.

Bekijk hier onze fotoserie:

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© EPA
  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.