Volledig scherm
PREMIUM
Edward Gal en zijn paard Zonik zaten niet op dezelfde WK-vlucht. © EPA

Een stuk comfortabeler dan in een veewagen

WereldruiterspelenIn het Amerikaanse Tryon beginnen vandaag de Wereldruiterspelen, ook wel WK paardensport genoemd. Voor het evenement, dat eens in de vier jaar plaatsvindt, zijn 550 paarden overgevlogen, waarvan 46 voor Nederland. Het AD ging mee op een eerdere vlucht.

Door Lisette van der Geest

Denk niet dat Edward Gal een week geleden met zijn eigen Zonik meevloog naar de vooralsnog belangrijkste wedstrijd uit het 10-jarige leven van het dressuurpaard. Er is geen plaats voor ruiters op de WK-vlucht met toppaarden en één groom per land. En journalisten zijn al helemaal niet toegestaan. Om desondanks een indruk te krijgen van zo’n reis vlogen wij mee met een ‘reguliere’ vlucht naar Amerika. Met achterin, uit het zicht, paarden die wachten op hun nieuwe eigenaar, en voorin nietsvermoedende passagiers.

  1. Atletiekgrootheden Farah en Gebrselassie ruziën over incident in hotel

    Atletiek­groot­he­den Farah en Gebrselas­sie ruziën over incident in hotel

    Mo Farah en Haile Gebrselassie, twee grootheden in het langeafstandslopen, zijn met elkaar in de clinch gegaan. Aanleiding voor het ‘moddergevecht’ is een incident in maart in Ethiopië. Farah (36) beschuldigt Gebrselassie van nalatigheid bij een diefstal in een hotel, dat eigendom is van Gebrselassie (46). De Ethiopiër reageerde venijnig. Volgens hem had Farah het hotel verlaten zonder te betalen en zich respectloos gedragen. Ook zou Farah een andere atleet hebben belaagd.