Adelinde Cornelissen boekte veel succes met haar paard Jerish Parzival.
Volledig scherm
Adelinde Cornelissen boekte veel succes met haar paard Jerish Parzival. © EPA

Dressuurpaard Parzival van amazone Adelinde Cornelissen overleden

Het voormalige toppaard Parzival van de dressuuramazone Adelinde Cornelissen is op 26-jarige leeftijd overleden. Dat laat Cornelissen via sociale media weten.

 1. Jubileumzege voor motorcrosser Jeffrey Herlings op Sardinië

  Jubileumze­ge voor motorcros­ser Jeffrey Herlings op Sardinië

  Jeffrey Herlings is helemaal terug van weggeweest. De Brabantse motorcrosser, die het hele vorige seizoen miste vanwege een hielblessure, won de Grote Prijs van Sardinië. Het was zijn 39ste overwinning in de MXGP. Met de 61 GP-zeges in de MX2 daarbij opgeteld was het zijn honderdste zege in totaal. Het record van de Belg Stefan Everts komt in zicht. Everts won in zijn carrière 101 grands prix en voert daarmee de eeuwige ranglijst aan.
 2. Megan de Cler werd geschorst door boksbond na deelname aan geboycot WK: ‘Ik had geen andere optie’
  PREMIUM
  Interview

  Megan de Cler werd geschorst door boksbond na deelname aan geboycot WK: ‘Ik had geen andere optie’

  Het was opvallend nieuws. Boksster Megan de Cler negeerde een Nederlandse boycot van het IBA WK in Delhi en deed deze maand toch mee. Maar er is meer aan de hand tussen het 19-jarige talent en de boksbond. Zij ervoer een onveilig sportklimaat en kaartte dat aan. Nadat er in haar beleving geen verbetering optrad, sloot ze zich af van de nationale selectie. De bond blijft achter de bondscoach staan. ,,Ik word gestraft omdat ik me uitspreek.’’