Vijf Nederlandse marathonlopers met een gedeelde olymische droom, van links naar rechts: Michel Butter, Khalid Choukoud, Frank Futselaar, Mohamed Ali en Bart van Nunen
Volledig scherm
PREMIUM
Vijf Nederlandse marathonlopers met een gedeelde olymische droom, van links naar rechts: Michel Butter, Khalid Choukoud, Frank Futselaar, Mohamed Ali en Bart van Nunen © Hollandse Hoogte, BSR, ANP

Door krachten te bundelen meer kans op Tokio-ticket

Marathon RotterdamOp 5 april gaan bij de NN Marathon in Rotterdam liefst vijf Nederlandse lopers weg op het schema van de olympische limiet van 2.11.30. Voor hen zijn er twee tickets naar Tokio te verdienen. Michel Butter en Khalid Choukoud zijn de bekendste namen.

Door Pim Bijl

Alle vijf proefden nog nooit aan de Olympische Spelen. Voor twee van hen is dit normaal gesproken de laatste kans. Vier jaar geleden was er de teleurstelling. In regenachtig Amsterdam deed Michel Butter acht veelbesproken seconden te lang over zijn marathon om naar de Spelen van Rio de Janeiro te mogen, Khalid Choukoud bleef 34 seconden boven de limiet.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.
  2. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.