Thomas van Ophem oefent in een weiland
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas van Ophem oefent in een weiland © Marco Okhuizen

Deze vier topsporters zoeken creatieve oplossingen om thuis te trainen

VideoKrachttraining, rennen en fietsen kan nog in deze coronacrisis. Maar wat als je als sporter extreem afhankelijk bent van materiaal, ruimte of contact? Vier ‘thuissporters’ vertellen tegen verslaggever Arjan Schouten over hun nieuwe werkelijkheid, waarin het behelpen blijft.

Celine van Duijn (27), schoonspringster

,,Ik heb geen zwembad in mijn achtertuin, helaas. En springen in een kinderbadje wordt wat gevaarlijk. Dus ik train maar aangepast. Heb een squat-rek gekregen, een dikke mat. Daarmee vermaak ik me wel even. De laatste keer dat ik gesprongen heb, was vier weken geleden. Zo lang niet springen, dat komt nooit voor. Zo lang ben ik zelfs nooit op vakantie geweest. En het gaat nog wel even duren ook. Hoelang? Daar probeer ik maar niet aan te denken, dan merk ik ­alleen maar weer hoeveel ik het springen mis.”

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.