Van links naar rechts: Rutger Koppelaar, Anouk Vetter, Sifan Hassan en Dafne Schippers.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Rutger Koppelaar, Anouk Vetter, Sifan Hassan en Dafne Schippers. © AFP en ANP

De tops en flops van de WK atletiek in Doha

Video'sEr waren tranen van geluk en verdriet. De bijzondere WK atletiek in Doha waren voor Nederland niet alleen dankzij Sifan Hassan een toernooi van uitschieters, maar ook van tegenvallers. Wat zeker is: zo’n negen maanden voor de Spelen is er volop stof tot nadenken op Papendal. Een terugblik in zes hoofdstukken.

De lies van Schippers

Op 21-jarige, 23-jarige en 25-jarige leeftijd zorgde Dafne Schippers voor succes op de WK atletiek. Als gearriveerde atlete, met haar 27 jaar, haalde ze op haar vierde WK voor het eerst geen medaille. De reden is bekend. Haar linkerlies speelde op, tijdens de halve finale van de 100 meter. Geen finale, geen estafette, maar het meest pijnlijk: ze kon haar titel op de 200 meter niet verdedigen. In de Britse Dina Asher-Smith kreeg ze een opvolgster.

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.