Volledig scherm
Ana Marcela Cunha © EPA

Cunha verovert opnieuw zwemgoud op WK open water

Onder barre omstandigheden, zware regenval en sterke stroming, veroverde Ana Marcela Cunha opnieuw goud. De Braziliaanse zwemster won ook de race over 25 kilometer bij de WK open water in Zuid-Korea.

 Cunha tikte aan in een tijd van 5.08.03. Ze was ruim 8 seconden sneller dan de Duitse Finnia Wunram, die zilver pakte. Het brons was voor de Française Lara Grangeon (5.08.21). Cunha won eerder al de 5 kilometer voor de kust van Yeosu. 

Volledig scherm
Sharon van Rouwendaal op de 5 kilometer open water in Zuid-Korea. © BSR Agency

Op die afstand eindigde Sharon van Rouwendaal als elfde. Voor 25 kilometer had de Nederlandse zich afgemeld, omdat ze geen risico’s wil nemen met haar fysieke gesteldheid. Van Rouwendaal kreeg dit jaar weer veel last van haar schouders, maar bleek dankzij intensieve behandelingen toch fit genoeg om in actie te komen op de WK. De olympisch kampioene van Rio 2016 kwalificeerde zich op de 10 kilometer als tiende op het nippertje voor de Spelen in Tokio.

Bij de mannen ging de wereldtitel op de 25 kilometer naar de Fransman Axel Reymond na een fotofinish met de Rus Kirill Beljajev.