Coureur aan betere hand na horrorcrash in Daytona 500

VideoDe Amerikaanse autocoureur Ryan Newman is na zijn angstaanjagende crash in de Daytona 500 aan de beterende hand.

Volgens de directie van zijn team Roush Fenway Racing verkeert de winnaar van 2008 in het ziekenhuis inmiddels weer in een goed humeur. ,,Hij maakt weer grappen met het personeel, zijn vrienden en zijn familie", liet de ploegleiding weten. Op een foto is Newman samen met zijn dochters lachend te zien in ziekenhuiskleding.

De bolide van koploper Newman werd maandag in de laatste ronde van de befaamde racewedstrijd van achteren aangetikt. Zijn auto knalde daardoor vol in de muur, werd daarna in de flank aangereden, sloeg over de kop, stuiterde tientallen meters over het circuit en vloog in brand. Hulpverleners waren snel ter plaatse om Newman uit het wrak te halen. Hij werd in ernstige toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn verwondingen waren niet levensgevaarlijk. Het is nog niet bekend welk letsel Newman bij zijn horrorcrash heeft opgelopen.

De wagen van Ryan Newman tolt door de lucht.
Volledig scherm
De wagen van Ryan Newman tolt door de lucht. © USA TODAY Sports
  1. LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parkoers is

    LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parkoers is

    Om 10.00 uur zou vanmorgen het startschot plaatsvinden van de 40ste NN Marathon Rotterdam. Maar als bekend gooide het coronavirus roet in het eten. Niettemin zijn er aanwijzingen dat veel hardlopers zich vandaag tóch storten op de 42 kilometer en 195 meter. Houden ze zich aan de richtlijnen van het RIVM? Wat is het effect van het warme weer? Sven Bakker en Bennett van Fessem volgen de lopers op een scooter.