Volledig scherm
Marit Bouwmeester. © Richard Langdon

Bouwmeester tweede na vierde dag EK in Porto

Zeilster Marit Bouwmeester is geklommen naar de tweede plaats bij de open Europese kampioenschappen in de Laser Radial-klasse. 

Voor de kust van Porto eindigde Bouwmeester als zesde en veertiende in de zevende en achtste race. Desondanks steeg ze een plaats omdat de Finse Tuula Tenkanen met een vijftiende en tiende plek zakte naar de vijfde plaats.

Daphne van der Vaart staat na acht races vierde. Ze eindigde twee keer als zevende en staat dicht achter nummer drie, de Belgische Emma Plasschaert. De Deense Anne-Marie Rindom gaat ruim aan de leiding. Ze won de zevende race en boekte met haar derde plek in de achtste race haar slechtste resultaat van deze week. Rindom heeft dertien punten. Dat zijn er 33 minder dan Bouwmeester.

Bouwmeester is al zeker van deelname aan de Olympische Spelen van Tokio 2020.

  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”