Marit Bouwmeester.
Volledig scherm
Marit Bouwmeester. © Richard Langdon

Bouwmeester blijft tweede na slechte race

olympisch testeventZeilster Marit Bouwmeester heeft genoegen moeten nemen met een tegenvallende 23ste plaats in haar derde race op het olympisch testevent in de baai van het Japanse Enoshima. Ze kende een matige start in de Laser Radial en kon zich niet meer herstellen, omdat het nauwelijks waaide. ,,Het ontbrak een beetje in de uitvoering, maar dit was ook weer een mooi moment om te leren”, reageerde ze positief.

Bouwmeester staat nog steeds tweede, achter de Hongaarse koploopster Mária Érdi. De Friezin mag de 23ste plaats als haar slechtste resultaat wegstrepen.

Zeilers Nicholas Heiner zakte van de tweede naar de derde positie in het klassement van de Finn-klasse. Hij eindigde na een goede start als zevende en was niet helemaal tevreden. ,,Het was niet slecht, maar ik had er meer uit kunnen halen”, concludeerde hij.

Afrodite Zegers en Lobke Berkhout zijn in de 470-klasse van de elfde naar de zesde plaats in het algemeen klassement geklommen. Windsurfer Dorian van Rijsselberghe finishte als elfde in de RS:X-klasse en behield zo zijn zesde plaats. Windsurfster Lilian de Geus was teleurgesteld na een achttiende en zestiende plaats. Ze zakte van de vierde naar de achtste plaats.

 1. 17-voudig Nederlands kampioen Wolters-Verstegen stopt er mee

  17-voudig Nederlands kampioen Wol­ters-Verstegen stopt er mee

  Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. ,,Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.
 2. Piet van der Kruk (78), laatste Nederlandse gewichtheffer op de Spelen, overleden
  30 keer Nederlands record

  Piet van der Kruk (78), laatste Nederland­se gewichthef­fer op de Spelen, overleden

  Piet van der Kruk, de laatste Nederlander die als gewichtheffer actief was op de Olympische Spelen, is op 78-jarige leeftijd overleden. Van der Kruk eindigde op de Spelen van 1968 in Mexico-Stad op de negende plaats bij de zwaargewichten met een totaal van 487,5 kilogram. De oud-olympiër, geboren in Delft en woonachtig in Nootdorp, overleed donderdag in het ziekenhuis na een kort ziekbed, zo maakte zijn familie bekend.