Volledig scherm
Maxim Dadashev. © Getty Images

Bokser in kunstmatige coma gehouden na verloren partij

De eerste nederlaag van Maxim Dadashev in de laatste veertien partijen was er eentje met grote gevolgen. Hij zakte na zijn partij in elkaar en is opgenomen in het ziekenhuis in Maryland, waar hij in kunstmatige coma wordt gehouden. 

De doktoren vertelden in de Amerikaanse media dat de Russische bokser een operatie van twee uur heeft ondergaan aan zijn hersenen. Dadashev moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd, nadat hij na de verloren partij tegen Subriel Matis in elkaar zakte. 

De fikse klappen op zijn hoofd in de tiende en elfde ronde waren hoogstwaarschijnlijk de oorzaak dat Dadashev in elkaar zakte. Zijn coach wilde de handdoek gooien, maar de bokser zelf weigerde. Zijn doorzettingsvermogen kwam hem duur te staan, toen hij op weg was naar de kleedkamer. 

De hulpdiensten kwamen direct in actie en brachten hem naar de ambulance. Dadashev begon direct met overgeven. Hij ligt nu in een kunstmatige coma en moet een tijdje in het ziekenhuis blijven om te herstellen van de operatie. Of hij blijvende hersenschade heeft opgelopen, is nog onbekend.