Volledig scherm
Dick Jaspers. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Biljarter Jaspers wint zesde wereldbeker in carrière

Biljarter Dick Jaspers heeft voor de zesde keer de wereldbeker gewonnen. De 54-jarige Brabander eindigde dit seizoen bovenaan in het klassement over zeven wereldbekerwedstrijden. Jaspers bereikte deze week de finale in Sharm El Sheikh, waarin hij moest buigen voor de Italiaan Marco Zanetti.

De nummer 1 van de wereld, die onlangs zijn wereldtitel moest afstaan aan de Zweed Torbjörn Blomdahl, begon als nummer 4 van de stand aan de laatste wereldbeker. Jaspers passeerde de drie mannen boven zich in het klassement door in Egypte de finale te halen. Zanetti was daarin met 40-29 te sterk. De 57-jarige Italiaan haalde over het hele toernooi een bijzonder hoog gemiddelde van 2,718, waarmee hij in de buurt kwam van het wereldrecord (2,816).

Jaspers won de wereldbeker voor het eerst in 1997. De Brabander was ook in 1999, 2008, 2010 en 2016 de beste in het klassement.

  1. Brabec zorgt met eindwinst voor Amerikaanse primeur in Dakar Rally

    Brabec zorgt met eindwinst voor Amerikaan­se primeur in Dakar Rally

    De Amerikaanse motorcoureur Ricky Brabec heeft zich verzekerd van de eindzege in de Dakar Rally. De 28-jarige coureur van Honda eindigde in de slotetappe door Saudi-Arabië van Haradh naar Qiddiya als tweede achter zijn Chileense teamgenoot José Ignacio Cornejo. Brabec, die in het klassement een comfortabele voorsprong had op zijn concurrenten, gaf minder dan een minuut toe in de klassementsproef over 167 kilometer.