Kiran Badloe.
Volledig scherm
Kiran Badloe. © @ Sander van der Borch / Watersportverbond

Badloe blijft Van Rijsselberghe voor: olympisch ticket lonkt

WK WindsurfenWindsurfer Kiran Badloe heeft na de derde dag van het WK in het Australische Sorrento de leiding behouden en daarmee het beste uitzicht op deelname aan de Olympische Spelen van Tokio. 

De titelverdediger won twee races en eindigde eenmaal als elfde. Hij liep iets verder uit op vriend en rivaal Dorian van Rijsselberghe, die met een derde, vijfde en 25e plek terugviel naar de vierde plaats in het klassement.

Badloe en tweevoudig olympisch kampioen Van Rijsselberghe strijden om een ticket voor de komende Spelen. Ze hebben afgesproken dat degene die het beste presteert op dit WK, Nederland zal vertegenwoordigen in de RS:X-klasse in Tokio.

Badloe ligt op koers voor het begeerde startbewijs: ,,Als ik lekker in mijn vel zit dan gaat het presteren ook goed. Dus dat proberen we er nu ook gewoon in te houden. Geen druk creëren als het niet nodig is", liet hij weten vanuit Sorrento.

Gisteren spraken Kiran Badloe en Dorian van Rijsselberghe over de kansen op het WK. Bekijk de video hieronder.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.
  2. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.