Amazone Wilhelm: Ik vind het WK waardeloos georganiseerd

De Nederlandse amazone Jeanette Wilhelm is op de Wereldruiterspelen boos afgestapt bij het onderdeel endurance. Ze nam dat besluit nadat door een onoverzichtelijk begin van de wedstrijd een herstart nodig bleek te zijn. ,,Mijn grens is bereikt'', lichtte ze haar besluit toe.

Wilhelm: ,,Vanaf dag 1 liep het hier niet met de organisatie. Iedere dag hebben we frustraties gehad en nu ben ik er klaar mee. Ik vind het WK waardeloos georganiseerd.''

Door het besluit van Wilhelm heeft Nederland geen 'streepresultaat' meer, waardoor het na nog een tegenslag kansloos is voor een goed landenklassement.

De start verliep aanvankelijk zeer chaotisch, waardoor veel deelnemers niet op tijd konden vertrekken. Daarop besloot de wedstrijdleiding na een ronde tot een herstart.

Volledig scherm
© EPA
  1. Atletiekgrootheden Farah en Gebrselassie ruziën over incident in hotel

    Atletiek­groot­he­den Farah en Gebrselas­sie ruziën over incident in hotel

    Mo Farah en Haile Gebrselassie, twee grootheden in het langeafstandslopen, zijn met elkaar in de clinch gegaan. Aanleiding voor het ‘moddergevecht’ is een incident in maart in Ethiopië. Farah (36) beschuldigt Gebrselassie van nalatigheid bij een diefstal in een hotel, dat eigendom is van Gebrselassie (46). De Ethiopiër reageerde venijnig. Volgens hem had Farah het hotel verlaten zonder te betalen en zich respectloos gedragen. Ook zou Farah een andere atleet hebben belaagd.