Volledig scherm
Michael Lorenzen, de winnende pitcher van de Reds, slaat een homerun en eindigt het duel met de Phillies als outfielder. © Getty Images

Alleskunner Lorenzen evenaart Babe Ruth na 98 jaar

MLBMichael Lorenzen schreef afgelopen nacht honkbalgeschiedenis met een trilogie die bijna een eeuw geleden voor het laatst vertoond was. De 27-jarige pitcher van de Cincinnati Reds stapte tegen de Piladelphia Phillies (8-5) als winnende werper van het veld, sloeg een homerun en eindigde de wedstrijd als outfielder.

Met die prestatie trad Lorenzen in de voetsporen van Babe Ruth, 98 geleden de eerste én laatste speler in MLB die hetzelfde kunstje flikte. De legendarische speler van de New York Yankees sloeg op 13 juni 1921 zelfs twee homeruns tegen de Detroit Tigers.

Lorenzen wordt bij de Reds het meest gebruikt als pitcher, maar kan ook een aardig balletje slaan en is dus eveneens inzetbaar als buitenvelder. Tegen de Phillies verdiende hij de overwinning als werper in zevende en achtste inning. Als slagman was hij met een two-run homerun in de achtste inning van grote waarde.

De held van de avond bedankte Reds-manager David Bell na afloop voor het feit dat hij voortaan in één adem kan worden genoemd met Ruth, één van de beste honkballers ooit. ,,Voor mij is het gewoon een grappige stat’’, aldus Lorenzen. ,,Ik ben niet heel erg bezig met dit soort statistieken, maar ik weet dat het voor veel mensen veel betekent. Het is cool voor veel andere mensen. Ik ben zeker vereerd. Ik zou er geen deel van zijn als David Bell niet zo open-minded was geweest.’’

Volledig scherm
Babe Ruth © AP