Volledig scherm
© PZC

Zwolse zeperd IJzendijke bij herstart

VLISSINGEN - De voetbalsters van IJzendijke herstartten zaterdag in de hoofdklasse met een 1-0-nederlaag bij Be Quick’28 uit Zwolle.

Be Quick'28-IJzendijke 1-0: De formatie van Guust van de Velde - hij verving de zieke trainer Eric Vanhijfte, liet de Zwollenaren de bal en zakte zelf in. In het tweede bedrijf kon IJzendijke goed meedoen, totdat een individuele fout door Be Quick’28 genadeloos werd afgestraft. IJzendijke ging risico’s nemen en kreeg wel kansjes op de gelijkmaker, alleen die viel niet meer. ,,Het was net niet voor IJzendijke, maar de ploeg heeft gevochten voor wat het waard was'', aldus Van de Velde.

IJFC-Smerdiek 2-1: In de eerste klasse speelde Smerdiek een aardige partij in IJsselstein, maar ging in de laatste minuut onderuit. De Thoolse ploeg legde veel arbeid op de mat en kreeg kansen op de openingstreffer en raakte eenmaal de lat. Na rust posteerde de thuisploeg een extra spits in de aanval en het werd meteen 1-0. Nadat de organisatie terug was bij Smerdiek, krulde Maud Maartense een vrije trap in de kruising. De bezoekers leken een punt mee naar Tholen te nemen. Echter het allerlaatste balcontact van IJFC betekende de 2-1. ,,We kregen niet wat wij verdienden, maar al met al geeft dit resultaat wel hoop’’, aldus Servaas Brouwer.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement