Volledig scherm
Groene Ster Vlissingen (witte shirts) in de aanval tegen Futsal Apeldoorn. © PZC

Zuivere hattrick Laabich helpt Groene Ster aan comeback-overwinning

VLISSINGEN - De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen bewaarden het beste vrijdagavond tot het laatst. In het laatste kwart van de wedstrijd tegen Futsal Apeldoorn boog de ploeg een 1-0-achterstand om in een 5-1-overwinning.

Opnieuw was Achraf Laabich de man van de doelpunten bij de Zeeuwse eredivisionist. Hij scoorde drie keer. Halverwege keek Groene Ster tegen een 1-0-achterstand aan, maar na de pauze maakte Laabich een loepzuivere hattrick.

De gelijkmaker maakte hij op aangeven van de meevoetballende keeper Karim Ben Sellam, de 2-1 uit een 10 metertrap, waarna hij zijn avond compleet maakte met de 3-1. Eerder dit seizoen scoorde hij ook al drie keer in de verrassende zege op asv Lebo.

In de laatste minuten gaven Salim Sandee en Hoessein Bouzambou de Zeeuwse overwinning extra cachet door de 4-1 en 5-1 te maken. Niet eerder scoorde Groene Ster Vlissingen dit seizoen vijf keer in één wedstrijd.

Ook voor coach Youssef el Badey was het een bijzondere overwinning, want hij stond tegenover de club die hij de afgelopen seizoenen diende. Door de overwinning passeerde Groene Ster de tegenstander op de ranglijst en staat nu in de middenmoot.

Groene Ster Vlissingen gaat nu de winterstop in. Op vrijdag 17 januari hervat het de competitie met een uitwedstrijd bij Tigers Roermond.