Volledig scherm
De foto die werd ontvangen door de eerste selectie van Terneuzense Boys. © PZC

Zoektocht naar kampioensschaal Terneuzense Boys krijgt nieuwe wending

TERNEUZEN - De kampioensschaal van Terneuzense Boys is nog steeds niet teruggevonden, maar inmiddels heeft de eerste selectie van de Zeeuws-Vlaamse club wel een aanwijzing ontvangen dat de trofee niet bij het vuilnis is beland. Dinsdag lag er een witte envelop bij de ingang van het complex van de kampioen van de tweede klasse zaterdag. In die envelop zat een foto van de schaal, genomen in Terneuzen, bij de jachthaven aan de Otheense Kreek.

Een aantal spelers toog dinsdag meteen richting de plek waar de foto van de kampioensschaal was genomen. De zilveren schaal, die de club zelf liet maken en die zo’n 80 euro kostte, werd echter niet gevonden. De soap kreeg daarmee een nieuw vervolg. Anderhalve week geleden, op zaterdag 11 mei, werd Terneuzense Boys dankzij een 4-0-overwinning op Krabbendijke kampioen van de tweede klasse.

Volledig scherm
De envelop werd gevonden bij de ingang van het complex van Terneuzense Boys. © PZC

Tijdens de festiviteiten rondom het kampioenschap bleek de kampioensschaal ’s avonds ineens te zijn verdwenen. Die komt wel weer boven water, was de verwachting bij de club. Tien dagen later was de schaal echter nog steeds niet gevonden. De ontvangen foto was echter wel de eerste echte aanwijzing dat de trofee niet per ongeluk bij het grof vuil is beland - zoals sommige leden dachten - maar is meegenomen vanaf het feest. Het is nu wachten op de volgende aanwijzing, voor de club die de schaal graag in de prijzenkast wil zetten.

Volledig scherm
De selectie van Terneuzense Boys kort na de kampioenswedstrijd, toen de schaal nog in hun midden was. © PZC
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoek is doelman De Jonghe dankbaar in Lisse
    DERDE DIVISIE

    Hoek is doelman De Jonghe dankbaar in Lisse

    LISSE – Hoek mocht het punt dat het zaterdagmiddag overhield aan het uitduel met FC Lisse koesteren. De zeventiende competitiewedstrijd in de derde divisie eindigde na een meeslepend gevecht, op een zwaar veld, in 1-1. Rik Impens zorgde tien minuten voor rust uit een strafschop voor de 0-1, halverwege de tweede helft bracht Tom Duindam de thuisploeg langszij. Dat Hoek niet verloor had het vooral aan Jordi de Jonghe te danken.