De spelers en technische staf van Terneuzense Boys met de kampioensschaal, die zaterdagavond ineens verdwenen was.
Volledig scherm
De spelers en technische staf van Terneuzense Boys met de kampioensschaal, die zaterdagavond ineens verdwenen was. © Facebook André Siereveld

Zoektocht bij Terneuzense Boys: waar is de kampioensschaal?

VIDEOTERNEUZEN - In het feestgedruis dat zaterdag plaatsvond nadat de titel in de tweede klasse was binnengehaald, zijn ze bij Terneuzense Boys de kampioensschaal kwijtgeraakt. De ploeg van trainer Hubert van den Hemel was zaterdag met 4-0 te sterk voor Krabbendijke en is door het gelijkspel bij Serooskerke-Bruse Boys (3-3) niet meer in te halen.  Een groot feest volgde, maar een dag later en ook maandag werd - vooralsnog tevergeefs - gezocht naar het antwoord op een prangende vraag: waar is de kampioensschaal gebleven?

De zilveren schaal, die 80 euro kostte, was zaterdagavond ineens foetsie. Maandag was nog altijd niet duidelijk waar de trofee is gebleven. Een week geleden overkwam Desk uit Kaatsheuvel precies hetzelfde, nadat het eerste elftal kampioen van de derde klasse B in het zondagvoetbal was geworden. Ook bij de Brabantse club waren ze de kampioensschaal ’s avonds ineens kwijt. Afgelopen zaterdag werd de schaal weer gevonden, op de middenstip van buurman Berkdijk.

Dorpsgenoot en rivaal

Een vrijwilliger van die club kwam zaterdagochtend vroeg het sportpark op lopen en zag de verdwenen kampioensschaal van dorpsgenoot en rivaal Desk op een stoel op de middenstip liggen. Bij Desk was het een week lang een groot mysterie geweest. ,,Iedereen wilde op het einde van het feest nog met die schaal op de foto’’, vertelde teammanager Milo Klijn. ,,Maar hij was spoorloos verdwenen. Ik vond het zo vreemd, zo vreemd. In het sponsorhome was hij nog gezien, maar we hadden werkelijk geen idee waar hij was.”

De bezoekende rivalen van Berkdijk, die hun dorpsgenoten kwamen feliciteren, bleken de schaal ongezien mee te hebben genomen. ,,Dit is natuurlijk voetbalhumor. Ik dacht echt dat hij niet meer terug zou komen. Niemand meldde zich tenslotte. Maar dit is een mooie stunt.”

Zou in Terneuzen nu hetzelfde zijn gebeurd? Zou de schaal bijvoorbeeld zijn meegenomen door leden van buurman VV Terneuzen? In de groepsapp van de spelers van Terneuzense Boys werd maandagmiddag al voorgesteld om een zoekactie op touw te zetten. Wellicht wordt dan duidelijk waar de kampioensschaal van de kersverse eersteklasser is gebleven.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement