Volledig scherm
Ronald Zwager (midden) was ook zaterdag tegen WHS weer niet te houden. © Dirkjan Gjeltema

‘Zijn we er toch in getuind! WHS-Ronald Zwager 2-3’

DERDE KLASSE BVLISSINGEN - Tholense Boys zegevierde zaterdag in de strijd van de degradanten. De ploeg won in de derde klasse B met 0-3 bij Krabbendijke; beide clubs speelden vorig seizoen nog in de tweede klasse. Duiveland prees zich (weer) gelukkig met de inbreng van Ronald Zwager tegen WHS (3-2-zege), terwijl ZSC’62 en Noad’67 ook met een driepunter uit de startblokken kwamen.

WHS-Duiveland 2-3: Wie anders dan Ronald Zwager was weer beslissend bij Duiveland. ,,Wij hadden wat WHS niet had: een afmaker’’, concludeerde Duiveland-trainer Rohan de Geus. Bij de eerste goal verzorgde Zwager de assist voor Robbert de Bruine die de 0-1 uit de rebound maakte. Na de pauze punterde Zwager de 1-2 tussen de benen van de keeper door en vlak voor tijd maakte hij de winnende 2-3 met een schot in de verre hoek. ‘Zijn we er toch in getuind! WHS-Ronald Zwager 2-3’ twitterde WHS. De Thoolse ploeg kwam tweemaal op gelijke hoogte; Werner Marsman maakte de 1-1 en Joost van de Dijke de 2-2. ,,Een gelijkspel was terecht geweest’’, erkende De Geus. ,,Zij voetbalden beter en wij kregen de kansen.’’

ZSC’62-De Fendert 3-1: Resultaat een dikke voldoende, uitvoering een dikke onvoldoende. Dat was eigenlijk de conclusie van John Tahapary, trainer van ZSC’62. ,,Op het voetballende gedeelte deden we niet onder voor elkaar’’, zag hij. ,,De Fendert was slecht en wij waren van hetzelfde niveau.’’ De specifieke kwaliteiten van ZSC’62 gaven echter de doorslag. Een doeltreffende solo van Nicky van de Velden betekende 1-1, een vrije trap van Mike de Voogd betekende na rust de 2-1 en kort voor tijd counterde ZSC’62 via Robin Provoost naar de 3-1. Ondanks een gele kaart was vooral voor de debuterende rechtsback van ZSC’62, Ralph van Gent, de overwinning zoet. Hij speelde immers tegen zijn vorige club.

Krabbendijke-Tholense Boys 0-3: Een winnend debuut voor Kees de Rooij als trainer van Tholense Boys. ,,Ik ben tevreden over de uitslag en ook heel tevreden over het spel. Ik vond de uitslag nog mild, want Tholense Boys was de baas op het veld.’’ Het was de eerste Thoolse zege in Krabbendijke in acht jaar. Door onder meer drie goals van Joey Deurloo werd het toen 3-5. De spanning van toen was er zaterdag nauwelijks. Het was dat Tholense Boys de 0-2 er maar niet in kreeg, maar ook tot die tijd kwam Krabbendijke nauwelijks in het strafschopgebied van de tegenstander. Met Wilmer Kousemaker als aangever had Lennard Marsman na 9 minuten de score geopend met een vliegende kopbal à la Robin van Persie. Het duurde tot de 75ste minuut voordat Laurens Bovenberg de 0-2 maakte, waarna Joost Wesdorp (assist Jarno de Witte) de eindstand op 0-3 bepaalde. Daarvoor had Tholense Boys al legio kansen gehad op meer, vooral kort na rust, maar het krijt zat nog niet lekker op de keu.

Noad’67-Prinsenland 3-2: In zijn vierde jaar als hoofdtrainer won Perry Snoep eindelijk eens een keer de openingswedstrijd van de competitie. Tot een kwartier voor tijd leek dat ook met een rimpelloze zege te gebeuren, want Noad’67 leidde soeverein met 3-0. In de eerste helft was Frank den Engelsman tweemaal trefzeker geweest. De eerste maakte hij op aangeven van Armin Geense. Bij de tweede werd hij weer weggestuurd door Geense. Hij werd echter gevloerd en benutte zelf de strafschop. En na een uur maakte Tom de Ruiter na een fraaie aanval de geruststellend ogende 3-0. Maar zo geruststellend was die marge niet. Uit het niets werd het 3-1 door Dennis de Geus en kort voor tijd zelfs 3-2 door Falco Wessels. ,,We misten de kans op 4-2 en voor hetzelfde geld was de bal aan de andere kant nog verkeerd gevallen. Maar dat gebeurde niet’’, constateerde Snoep opgelucht.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement