Istvan Bakx met het shirt van zijn club Ajax Cape Town.
Volledig scherm
Istvan Bakx met het shirt van zijn club Ajax Cape Town. © Ajax Cape Town

Zieke Bakx ziet Ajax Cape Town vanaf de bank winnen

KAAPSTAD - Istvan Bakx kwam maandag niet in actie voor Ajax Cape Town. De 34-jarige aanvaller uit Vlissingen zou in het thuisduel met Real Kings in de basis starten, maar begon vanwege een buikgriep op de bank. Bakx zag vanaf de zijlijn hoe zijn ploeg een 1-0-achterstand wist om te buigen in een 2-1-overwinning.

Door die zege verstevigde Ajax Cape Town de koppositie in het GladAfrica Championship, het tweede niveau van Zuid-Afrika. Met nog negen duels te spelen, heeft Ajax Cape Town nu vijf punten voorsprong op de nummers twee  Uthongathi FC en Swallows FC. Over een kleine twee weken, op zaterdag 29 februari, is nummer veertien Jomo Cosmos de volgende tegenstander.

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’