Volledig scherm
Stefan Quinten (rood) in actie namens Yerseke tegen Walcheren. © Ron Quinten

Zevenklapper na rust helpt Yerseke aan monsterscore

TWEEDE KLASSE EVLISSINGEN - In de tweede klasse E werd de topper tussen Oostkapelle/Domburg en Nieuwenhoorn in de 71ste minuut gestaakt bij een 1-4-stand. De overige twaalf ploegen haalden wel het einde. De meest spraakmakende uitslag kwam uit Yerseke, waar de gelijknamige thuisploeg Walcheren met 9-0 oprolde. 

Zeges waren er ook voor Serooskerke, SSV’65, ‘s-Heer Arendskerke, De Meeuwen en MZC’11.

Yerseke-Walcheren 9-0: De thuisploeg haalde net de dubbele cijfers niet. In de eerste helft liet Yerseke nogal wat kansen onbenut waardoor het na een helft voetballen door doelpunten van Jari Christiaanse - kopbal - en Urvin van Hekelen - schot door het midden - ‘slechts’ 2-0 stond. In de tweede helft gaf Yerseke gas. Stefan Quinten, weer Christiaanse, Guus de Leeuw en Eijs Murre scoorden voordat Arjen de Koeijer dat twee keer achter elkaar deed en de score op 8-0-zette. De laatste goal viel uit een strafschop en werd benut door Yerseke-debutant Leonardo Murre.

Serooskerke-FC Axel 5-0: ,,Een zakelijke overwinning en Axel had niks in te brengen’', liet Serooskerke-leider Ruud Luteijn weten. De openingsfase was van beide kanten rommelig. Een goede actie van Sil Riemens leidde in de 25ste minuut tot de treffer van Dennis Kovacevic. Zeven minuten later was het via Sil Riemens, die raak kopte uit een voorzet van Robbie Sturm, alweer raak. Op aangeven van Alex Jobse maakte Kovacevic een minuut na rust al de 3-0 en weer drie minuten later schoor Bjorn Francke raak uit een vrije trap. Tiemen Suijk zorgde in de 77ste minuut na een steekpass van Francke voor de 5-0.

Bruse Boys-SSV’65 1-2: Zelfs in Bruinisse vonden ze de overwinning van SSV’65 verdiend. De bezoekers waren feller en toonden ook nog eens het beste voetbal. Na een fout op Claude de Smit van Johan Vroegindeweij zette Perry Bek SSV’65 uit een strafschop op 0-1. Bru-keeper Kenneth Boogerd voorkwam daarna een grote achterstand voor zijn ploeg. Na rust overtuigde SSV’65, maar kwam Bru na een fout op Sander van’t Hof via Vroegindeweij vanaf de strafschopstip aan de 1-1. Invaller Bas Biesterbosch besliste met een bekeken kopbal de strijd in SSV’s voordeel.

‘s-Heer Arendskerke-Arnemuiden 3-1: Marijn Corstanje zorgde in de negende minuut voor de 1-0 en één minuut later voorkwam doelman Eljo Dooge al de gelijkmaker van Arnemuiden. Daarna viel er voor rust verder weinig moois te aanschouwen. Direct na de pauze kreeg Arnemuiden van afstand een paar kansen, raakte de ploeg na ruim een uur ook nog eens de paal maar was het Dennis Goedegebure die de 2-0 scoorde. Hij profiteerde van een krampaanval van Yannick Schroevers die daardoor de bal te kort terugspeelde. Thijs Roovers bracht met de 2-1 de spanning toch weer terug en Arnemuiden rook bloed. Uit een counter zorgde Justin le Conté echter voor de 3-1.

De Meeuwen-DBGC 1-0: In een matig duel kreeg De Meeuwen via Menno de Nooijer in de eerste helft de meeste kansen. De beste mogelijkheid kwam echter op naam van DBGC-speler Melchior Coolbergen, maar hij kreeg de bal er niet in. In de 52ste minuut lukte dat Stijn Luteijn wel. Hij kopte raak uit een corner van Jordan Francke. Drie minuten later stond de lat een kopdoelpunt van Delano Langezaal in de weg. DBGC miste aanvallende stootkracht om in het restant van het duel het De Meeuwen nog lastig te maken.

Hellevoetsluis-MZC’11 1-2: MZC’11 sloeg pas in de slotminuut toe. ,,Dat zijn de lekkerste en die hadden we ook nodig ook’', reageerde MZC-trainer Edwin Kriens na vier nederlagen op rij op de vierde seizoenszege. Via Gaultier Obiango kwam Hellevoetsluis na ruime een kwartier nog wel op 1-0. Na rust liet eerst Sander Backx een grote kans op de 1-1 liggen, maar via Rody Vermue, die verwoestend uithaalde richting de verste hoek, kwam de gelijkmaker er toch. Hellevoetsluis ging daarna vol op de aanval, rook de winst, maar MZC’11 besliste anders. Na een slim overstapje van Tim de Looze zorgde Sander Backx voor ontlading bij de Zierikzeese ploeg.

  1. Flinke straffen voor Vlissingen-duo: Ben Sellam meer dan een jaar aan de kant, Roemeratoe enkele maanden

    Flinke straffen voor Vlissingen-duo: Ben Sellam meer dan een jaar aan de kant, Roemeratoe enkele maanden

    VLISSINGEN – De tuchtcommissie amateurvoetbal van de KNVB heeft Vlissingen-spelers Milton Roemeratoe en Karim Ben Sellam een straf opgelegd voor de incidenten waar de spelers bij waren betrokken tijdens het duel met FC Boshuizen. Ben Sellam kreeg de langste schorsing, bevestigt een woordvoerder van de tuchtcommissie tegenover deze krant. De reservedoelman van de zondag-eersteklasser moet in totaal vijftien maanden toekijken. Roemeratoe staat in totaal vier maanden aan de kant. Beide spelers hebben vier werkdagen de tijd om in beroep te gaan.