Volledig scherm
Ralph Zegers

Zegers na jas-ontslag aan de slag bij Zeelandia Middelburg: 'Niet voor de pionnen'

VLISSINGEN - Ralph Zegers heeft een maand na zijn ontslag bij HVV'24 in Zeelandia Middelburg alweer een nieuwe club gevonden.

De Terneuzenaar wordt er assistent van Rogier Veenstra. "Ik vond het een eer dat hij aan me dacht.'' De club uit Hulst zette hem begin oktober op straat nadat hij bij een fotomoment een verkeerde jas had gedragen. Dat maakte het nodige los in de Zeeuwse voetbalwereld. "Het is triest dat het zo heeft moeten lopen'', vindt Zegers ook nu nog.

Rechterhand

Hoewel de laatste zaken na zijn ontslag nog moeten worden afgehandeld, gaat hij per direct aan de slag als rechterhand van Veenstra. De nieuwe hoofdcoach van de zondag-tweedeklasser uit Middelburg, die doorschoof na het ontslag van Mart van Bree, benaderde Zegers zelf.

"Ik ken hem van de KNVB-cursus. Rogier is met nog een cursus, stage en werkzaamheden voor de JVOZ ontzettend druk. Hij zocht een ouder iemand die hem bij kon staan, iemand waarmee hij een klik heeft of zou kunnen krijgen. Toen kwam hij bij mij uit en toevallig was ik vrij'', zegt de al tot 'jassistent' omgedoopte Zegers met een knipoog naar de actualiteit.

'Nieuw en best spannend'

Of die klik er is, moet de komende 'proeftijd' gaan blijken. "Voor mij is dit ook nieuw en best spannend'', bekent Zegers, die in het verleden als trainer al werkzaam was bij onder meer Terneuzense Boys, Koewacht, Groede en Axel. "Assistent zijn is voor mij eigenlijk nieuw, maar Rogier verwoordde het mooi: 'Je bent hier niet alleen voor de pionnen'.''

"Van Daan Eikenhout kreeg Rogier zelf als assistent ook de ruimte'', vervolgt hij. "Dat beviel hem goed, dus ik hoop ook die vrijheid te krijgen. Dat moet gaan blijken. Ik denk dat ik van hem al het nodige kan leren, ook vanwege zijn profverleden, en ik denk dat hij ook van mij wat kan opsteken.''