Volledig scherm
Youssef Ben Sellam (links) en Nabil Azzanagui in Oranje-shirt in de Baskensburg. © Frans van Pagee

Zege en remise voor Ben Sellam en Azzanagui met Oranje onder 19 in Zeeland

VLISSINGEN - Zaalvoetballers Youssef Ben Sellam en Nabil Azzanagui hebben zaterdag met Oranje onder 19 in een oefenduel gewonnen van de leeftijdsgenoten van België: 5-2. Voor het tweetal van Groene Ster Vlissingen was het een bijzonder duel. Er werd namelijk gespeeld in hun eigen Baskensburg. Zondag werd het in Goes tegen dezelfde tegenstander 6-6.

Ben Sellam liet zich zaterdag gelden onder de lat. Hij keepte de hele wedstrijd. Azzanagui was belangrijk door de opgelopen achterstand (0-1) van het scorebord te schieten. Hij maakte de 1-1, Oranje onder 19 liep uiteindelijk uit naar een 5-2-overwinning.

Het was een apart gevoel om met Oranje in de Baskensburg te spelen, gaf Ben Sellam na afloop toe. ,,Het was wel een beetje vreemd om hier nu met een andere kleur dan groen of wit (de kleuren van Groene Ster Vlissingen) te spelen’’, vertelde de Vlissingse goalie.

De tribunes van de Baskensburg zaten aardig vol. ,,Veel bekenden, dat was wel leuk. Zij konden ons ook eens met Oranje aan het werk zien’’, aldus Ben Sellam. ,,Eigenlijk zaten er alleen maar bekenden op de tribune. alleen hier en daar een enkele Belg.’’

Zondag kon het Zeeuwse tweetal met Oranje onder 19 geen tweede zege op België boeken. In het Omnium in Goes werd er veel gescoord, maar een winnaar kwam er niet. De Nederlandse talenten sloten de korte Zeeuwse oefentour af met een 6-6-gelijkspel.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Youssef ‘El Professore’ el Badey doktert alles uit bij Groene Ster Vlissingen
    PREMIUM

    Youssef ‘El Professore’ el Badey doktert alles uit bij Groene Ster Vlissingen

    VLISSINGEN - Youssef el Badey werd deze zomer bij Groene Ster Vlissingen de opvolger van de na twee seizoenen vertrokken Samir Yaqoobi. Hij kreeg bij zijn vorige club Futsal Apeldoorn van zijn spelers en de voorzitter de bijnaam 'El Professore' . ,,Ik vind het wel een mooie titel, hoor.’’ Een monoloog over de wijk schoonvegen, Marino Pusic, systeemverdedigen en Edwin Grünholz. ,,Ik ging alleen voor hem kijken.‘’