Volledig scherm
Zaamslag-trainer Tom Nieuwelink (rechts). © Camile Schelstraete

Zeeuwse voetbalawards: dubbelslag voor Zaamslag-trainer Nieuwelink

VLISSINGEN - Zaamslag gaf zaterdag Terneuzense Boys een flink pak slaag in de derby in de tweede klasse. Het duel eindigde in 3-0. Door dat resultaat is de Zeeuws-Vlaamse ploeg twee keer in de prijzen gevallen bij de Zeeuwse Voetbal Awards.

Zaamslag is namelijk gekozen tot Club van de Week. Niet alleen werd het beladen duel met Terneuzense Boys met ruime cijfers gewonnen, maar ook nam de ploeg afstand van de laatste plaats. Wat opviel, was de goede wedstrijdmentaliteit. Die gaf de doorslag.

Ook de trainer, Tom Nieuwelink, viel in de prijzen. Bij aankomst in Terneuzen trof hij een gekscherend spandoek aan (dit zou zijn laatste wedstrijd in Zaamslagse dienst worden volgens de makers), maar hij snoerde iedereen de mond.

Ook de Speler en Speelster van de Week komen uit Zeeuws- Vlaanderen. Kenneth Triest van Steen scoorde vier keer tegen IJzendijke en is daarom door het panel gekozen tot Speler van de Week. Keepster Marloes Eggebeen van IJzendijke werd Speelster van de Week. Zij was belangrijk voor haar ploeg in de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Be Quick'28 uit Zwolle.

Volledig scherm