Volledig scherm
PREMIUM
Oostburg-Breskens is altijd een beladen derby, maar om deze komend seizoen ook vriendschappelijk te spelen om vrije zondagen op te vullen... Dat zien de clubs niet zitten. © Peter Nicolai

Zeeuws-Vlaamse vierdeklassers gaan protest indienen om grotere klasse te krijgen

VLISSINGEN -  De Zeeuws-Vlaamse ploegen die komend seizoen uitkomen in de vierde klasse A van het zondagvoetbal zijn onaangenaam verrast door de competitie-indeling. Ze zitten met elf clubs in een klasse, waardoor ze maar 20 wedstrijden zullen spelen. Ze willen samen een protest indienen bij de KNVB.

,,Vergeleken met vorig seizoen missen we straks zes wedstrijden per club‘’, aldus Jan Klaassen, voorzitter van Oostburg, één van de gedupeerde verenigingen. ,,Volgens de KNVB moeten we dat maar oplossen met vriendschappelijke wedstrijden. Tja, Breskens tegen Oostburg is bijvoorbeeld een mooie derby, maar niet als er niets op het spel staat.‘’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Debuut bij NAC geeft Van Hecke heerlijk gevoel
  PREMIUM

  Debuut bij NAC geeft Van Hecke heerlijk gevoel

  BREDA - Vrijdagavond was het eindelijk zover voor Jan Paul van Hecke. De pas negentienjarige Arnemuidenaar maakte tijdens het duel tussen NAC Breda en Helmond Sport als invaller zijn debuut in het betaalde voetbal. Van Hecke kwam na 78 minuten bij een 4-1-stand binnen de lijnen voor de Spaanse aanvoerder Nacho Monsalve. NAC Breda won de wedstrijd vooral dankzij een sterke eerste helft overtuigend met 5-1 en is de koploper in de Keuken Kampioen Divisie.
 2. VC Vlissingen opent tegen TAC’90, Kloetinge treft oude bekende

  VC Vlissingen opent tegen TAC’90, Kloetinge treft oude bekende

  VLISSINGEN - De KNVB heeft nu ook het competitieprogramma voor de Zeeuwse amateurclubs die in de hoofdklasse of lager spelen bekendgemaakt. Zondag-eersteklasser VC Vlissingen opent de competitie op zondag 22 september met een thuiswedstrijd tegen TAC’90 uit Den Haag. Een week later gaat de ploeg van trainer Kevin Hollander gaat een week later op bezoek bij DHC in Delft. Beide clubs troffen elkaar drie jaar geleden in de hoofdklasse.