Volledig scherm
Dolf Roks (links), trainer van het Zeeuws elftal. © Marcelle Davidse

Zeeuws elftal moet Kroatische profs na rust laten lopen

VIDEOKAPELLE - Het Zeeuws elftal verloor woensdagavond ruim van het Kroatische NK Lokomotiva Zagreb, terwijl een grote score halverwege het duel zeker niet aanstaande leek. Na een 1-2 ruststand werd het uiteindelijk 1-7 voor de Balkanprofs. 

De start van het Zeeuws elftal was rampzalig. 42 seconden had Marku Albion slechts nodig om de score te openen namens de bezoekers. Het duurde daarna een halfuur voordat de tweede treffer een feit was en daar was ook nog een strafschop voor nodig. Marko Tolic was de maker van de 0-2.

Op slag van rust deed het Zeeuws elftal toch nog iets terug. Ook de thuisploeg kreeg namelijk een strafschop en ook dat buitenkansje ging erin. Goes-spits Steve Schalkwijk, die een goed seizoen kende in de derde divisie van het zondagvoetbal, faalde niet en bepaalde de ruststand op 1-2.

Na de pauze werd er meer gescoord, maar niet door de Zeeuwen. Lokomotiva Zagreb liep in het tweede bedrijf namelijk uit naar een 1-7-zege. Lirim Kastrati opende het bal na rust, Domagoj Drozdek maakte de 1-4, 1-5 en 1-7 en tussendoor had Olivier Petra de 1-6 verzorgd.

Opstelling Zeeuws elftal eerste helft: Meulmeester; R. Roemeratoe, Fitsch, Vroegindeweij, Van Hecke; El Hattach, Mulder, Nguyen; De Rijke, Schalkwijk, Abdenbi.

Opstelling Zeeuws elftal tweede helft: Braafhart; Gooding, Van Leiden, Boogaard, Klap; Hollemans, Meijer, De Winter; Constansia, Doesburg, Kabwe Manengela.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement