Volledig scherm
Salim Ben Sellam met de bal aan zijn voet in het tricot van Groene Ster. © Paul ten Hacken

Zeelandia Middelburg verkiest jonge Ben Sellam boven ervaren De Nooijer

MIDDELBURG - Dennis de Nooijer dacht dat zijn klus bij zaterdag-hoofdklasser Hoek wel te combineren was met zijn taken bij zondag-tweedeklasser Zeelandia Middelburg, maar dat gaat er niet van komen. De Middelburgers kiezen zoals wel vaker de laatste jaren voor een trainer met 'nog weinig meters op de teller': Salim Ben Sellam (29).

De oud-speler van VC Vlissingen, RCS én Zeelandia Middelburg staat momenteel als hoofdcoach voor de groep bij Zeeland Sport. Die club houdt na dit seizoen op te bestaan en dus was hij vrij om te gaan en staan waar hij wilde. Ben Sellam, die momenteel nog speler is van zaalvoetbal-eredivisionist Groene Ster, verraste de bestuursleden van Zeelandia Middelburg direct aangenaam.

,,Salim sluit aan bij de wens van de spelersgroep voor een jonge enthousiaste kerel met een duidelijke visie'', vertelt voorzitter Walter Blondeel in een persbericht. ,,Hij is sociaal, kalm, gedreven en een echt voetbaldier. En wie zijn voetbalkwaliteiten kent zal begrijpen dat spelers graag van hem willen leren.''

Onervaren

Ben Sellam volgt momenteel de cursus voor TC2, maar is nog vrij onervaren. Dat was voor Blondeel geen issue. ,,In de afgelopen jaren hebben we prachtige tijden beleefd met Daan Eikenhout en Rogier Veenstra. Twee trainers die ook nog weinig meters op de teller hadden staan, maar heel veel kwaliteit brachten en een fantastische klik hadden met de spelersgroep.'' 

,,Je zou zelfs kunnen zeggen dat dit soort jonge trainers goed bij onze club passen'', vervolgde Blondeel. ,,Voor ons is het een gerichte keuze geweest om voor Salim te gaan.” Naast Ben Sellam zal er komend seizoen ook een nieuwe assistent-trainer langs de lijn staan. Wie dat gaat worden is nog niet bekend. 

Lees alles over de trainerswisselingen in het Zeeuwse amateurvoetbal in onze Trainerstombola.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement