Volledig scherm
ZSC'62 en FC De Westhoek treffen elkaar in de tweede ronde van het bekertoernooi. Eind vorig seizoen stonden de ploegen tegenover elkaar in de nacompetitie. Toen won ZSC'62. © PZC

Zeelandia Middelburg uit de beker genomen, Steen treft hoofdklasser

DISTRICTSBEKERVLISSINGEN - Nog geen week na de laatste groepswedstrijden in het toernooi om de districtsbeker heeft de KNVB de loting voor de tweede ronde bekend gemaakt. Het resultaat: een aantal zware kluiven en mooie derby's. Zeelandia Middelburg is bovendien uit de competitie genomen, waardoor Terneuzen door is.

De Middelburgse zaterdag-vierdeklasser zou in de eerste bekerwedstrijd, tégen Terneuzen (3-2-zege voor Zeelandia Middelburg), een speler hebben opgesteld die nog een schorsing, opgelopen bij een jeugdteam van zijn oude club, had staan. Daar werd melding van gemaakt bij de KNVB. De voetbalbond heeft de Middelburgers inmiddels laten weten dat zij zijn uitgesloten van verdere deelname aan het toernooi dit seizoen. Zeelandia Middelburg geeft aan dat het niet op de hoogste was van de schorsing. Terneuzen bekert door de beslissing verder en treft nu Clinge.

Van de 23 Zeeuwse ploegen in de tweede ronde van het bekertoernooi heeft Steen het 't zwaarst getroffen. De ploeg hield in de groepsfase Odio, Rillandia en de zaterdagtak van Dosko achter zich, maar stuit nu op een tegenstander van een ander kaliber. De Zeeuws-Vlaamse derdeklasser krijgt bezoek van hoofdklasser Halsteren, dat met Erwin de Nijs een Zeeuwse trainer heeft en met Arvin de Witte een Zeeuwse aanvaller.

Ook Tholense Boys - de club waar Halsteren-trainer De Nijs vorig seizoen nog aan het roer stond - en Hontenisse hadden een gunstigere loting kunnen hebben. Eerstgenoemde ploeg is gekoppeld aan eersteklasser Kloetinge, Hontenisse wacht een wedstrijd tegen eersteklasser Vlissingen. 

Verder staat het bekertoernooi ook nu weer garant voor mooie streekduels. Op Walcheren zijn er bijvoorbeeld de derby's RCS-De Meeuwen en GPC Vlissingen-Serooskerke. Op Zuid-Beveland treffen Kapelle en Yerseke elkaar, FC De Westhoek en ZSC'62 staan voor een Schouws onderonsje en in Zeeuws-Vlaanderen is er naast Clinge-Terneuzen ook Breskens-Philippine. 

Alle wedstrijden worden gespeeld tussen zaterdag 16 november en dinsdag 19 november. Bekijk het overzicht hieronder:

Zaterdag 16 november

FC Axel-Goes (zaterdag)
Kapelle-Yerseke
GPC Vlissingen-Serooskerke
Halsteren (zaterdag)-Dauwendaele
Tholense Boys-Kloetinge
FC De Westhoek-ZSC’62
RCS-De Meeuwen
Luctor Heinkenszand-Duiveland

Zondag 17 november

Steen-Halsteren

Dinsdag 19 november

Clinge-Terneuzen
Hontenisse-Vlissingen
Hulsterloo-Cluzona
Breskens-Philippine

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement