Zeelandia Middelburg (groen-wit) haalde uit tegen Schoondijke.
Volledig scherm
Zeelandia Middelburg (groen-wit) haalde uit tegen Schoondijke. © Ruben Oreel

Zeelandia Middelburg hervat de competitie met een knaller

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de vierde klasse A had koploper Zeelandia Middelburg zaterdag geen kind aan hekkensluiter Schoondijke. Het werd uiteindelijk 9-1. 

Nummer twee SKNWK versloeg WIK’57 met 5-1 en Vlissingen won nipt met 1-0 van Colijnsplaatse Boys. FC de Westhoek boekte een 0-3 overwinning bij Nieuwland en Spui was met 2-4 te sterk voor Jong Ambon. Cadzand en Brouwershaven hielden een punt over aan hun treffen, het werd 1-1.

Zeelandia Middelburg-Schoondijke 9-1: Voor de bezoekers was het wedstrijdplan duidelijk, namelijk tegenhouden en nog eens tegenhouden. De verdedigende stellingen werden amper verlaten en Zeelandia Middelburg kon zich goed uitleven. Niels Luteijn kopte de 1-0 in het doel en na een mooie actie maakte Siebe Ingelse er 2-0 van. Casper de Cock zette de thuisploeg op 3-0 en Joost Meijer mikte de vierde treffer van de Middelburgse ploeg raak. Luteijn zorgde voor de pauze nog voor de 5-0 en Meijer maakte het halve dozijn treffers vol. Ingelse zorgde met een rake kopbal voor een 7-0 tussenstand. Schoondijke kwam er toch een keertje uit met een vlotte counter. Daar volgde een corner op en de bal kwam voor de voeten van Bas Dieleman en die schoot de eretreffer voor de Zeeuws-Vlamingen in het doel. Daarna was het weer aan Zeelandia Middelburg en vooral aan Luteijn. Hij prikte ook nog zijn derde en vierde treffer van de middag raak.

Nieuwland-FC de Westhoek 0-3: In de eerste officiële wedstrijd van de nieuwe trainer Henk Schouten voetbalde FC de Westhoek zoals altijd. Veel de bal en wachten op de kans die toch wel gaat komen. Nieuwland werd af en toe gevaarlijk, maar kon het net niet laten bollen. De bezoekers speelden goed, bleven voetballen en de rust werd bewaard. Uiteindelijk kwamen de kansen er en die werden ook meteen benut. Lennart Padmos opende de score en hij verdubbelde de tussenstand ook naar 0-2. Vlak voor tijd pikte ook Gijs van Duijvenbode zijn doelpuntje nog mee en hij bepaalde de eindstand op 0-3.

Cadzand-Brouwershaven 1-1: In een gelijkopgaande wedstrijd ging de bal over-en-weer. Het kon alle kanten op en zowel Cadzand als Brouwershaven maakte er een fysieke wedstrijd van in Zeeuws-Vlaanderen. Vijf minuten voor rust kreeg Senna Steenhorst van Brouwershaven direct rood na het maken van een slaande beweging en niet veel later stond Cadzand met 1-0 voor. Jan-Kees den Hamer mikte op slag van rust raak. Net na de pauze kreeg de thuisploeg twee grote kansen op de 2-0, maar die viel niet. Brouwershaven rechtte de rug en Martijn Dalebout zorgde voor de gelijkmaker. De 1-2 van Lars Jonker werd nog afgekeurd en Dalebout kreeg ook nog zijn tweede gele kaart.

SKNWK-WIK’57 5-1: In wat trainer Ralph Zegers na afloop de slechte eerste helft van het seizoen noemde stond zijn ploeg wel met 1-0 voor bij rust. Niet geheel terecht, want WIK’57 verdiende zeker een doelpunt, maar doelman Daan van de Cingel bleek een te grote sta-in-de-weg. De enige kans die SKNWK kreeg werd van afstand binnen geschoten door Remco van de Berge. In de rust werd het tactische plan wat aangepast en Remon de Jonge mikte de 2-0 treffer van de Nieuwerkerkse ploeg in het doel. Invaller en jeugdspeler Aron Schott maakte de 3-0. Remon den Boer strafte een foutje af bij de thuisploeg en zorgde voor de 3-1. In de laatste tien minuten vielen er nog doelpunten en bij beide treffers was Schott de aangever. De 4-1 werd gemaakt door Robert Padmos en de 5-1 door Kevin Schiettekatte.

Jong Ambon-Spui 2-4: In de eerste 45 minuten gaf Spui niks weg en voetbalde het goed. De formatie van Marc de Kunder kwam op een terechte 0-1 voorsprong doordat Sander Stokhof een pass van Collin Kalisvaart op de waarde schatte. Direct na de pauze zette Stokhof Spui op een comfortabele 0-2 voorsprong. Na een indirecte vrije trap in het strafschopgebied van de bezoekers bracht Geraldo Roemeratoe de spanning weer terug. Die duurde echter niet lang, want Spui pakte de draad weer op en voetbalde de wedstrijd goed uit. Kevin Zegers zorgde voor de 1-3 en vanaf de strafschopstip maakte hij ook de 1-4. Vlak voor tijd werkte Jordy Seghers de bal nog in zijn eigen doel, eindstand 2-4.

Vlissingen-Colijnsplaatse Boys 1-0: De thuisploeg met Raymond Wolff in de gelederen was de betere ploeg. ‘Colijn’ hield het lang vol en kreeg ook enkele kansjes via Youri Goulooze en Koen van Os. Vlissingen was vooral technisch beter en kreeg betere kansen. Zo werd het aluminium meerdere malen geraakt. Uiteindelijk werd er toch gescoord en dankzij de treffer van Wilfried Vrede blijft de ploeg van Thomas Ragut meedoen om de prijzen. Vlissingen heeft nu evenveel punten als SKNWK, maar een iets minder doelsaldo.