Volledig scherm
Foto: ANP

Zeelandia Middelburg en MZVC besluiten eind november over fusie

MIDDELBURG - De intentieverklaringen zijn getekend, de plannen bekend, maar of de fusie tussen voetbalverenigingen Zeelandia Middelburg en MZVC er ook voor de seniorenelftallen echt gaat komen is nog altijd de vraag. De jeugd van MZVC is al aangesloten bij die van Zeelandia Middelburg, maar of ook de senioren volgen is nog afwachten.

Op 23 november hakken de clubs een knoop door, laat Walter Blondeel - voorzitter van Zeelandia Middelburg - weten. "Het gaat nog om twee punten: wat te doen met het clubhuis, en de schuld die daar nog aan hangt, en de prestatieve elftallen'', vertelt Blondeel.

"Vroeger was er in Middelburg ook een zaterdag- en een zondagafdeling. Als het qua niveau ver uit elkaar zit, is dat geen probleem. Maar als dat dichter bij elkaar komt, krijg je geharrewar. En mensen hebben dat nog in hun hoofd en vragen me: 'Wil je dat weer?'.

Zijn antwoord is dan 'nee', want Blondeel wil niet dat er spelers van het eerste elftal van MZVC (zaterdag) overstappen naar het vlaggenschip van Zeelandia (zondag). "Ik denk dat dat te voorkomen is, maar ik moet doen wat de leden willen. Ik heb geen zin in ruzie in de tent.''

Op 23 november worden de fusieplannen besproken tijdens een algemene ledenvergadering van Zeelandia Middelburg. "Dan wordt ons standpunt duidelijk.''