Volledig scherm
Dennis Kovacevic (links), hier op archiefbeeld, scoorde zondag voor Zeelandia Middelburg. © Ruben Oreel

Zeelandia Middelburg boekt moeizame zege op laagvlieger Zundert

ZUNDERT - Zeelandia Middelburg heeft zijn laatste uitduel in het zondagvoetbal gewonnen. De ploeg van trainer Salim Ben Sellam won zondag in en tegen Zundert met 2-3. 

De thuisploeg nam al vroeg de leiding via Olivier van Hassel. Hij schoot van geruime afstand raak: 1-0. Halverwege het eerste bedrijf stelde Zeelandia Middelburg orde op zaken. Clubtopscorer Niels Luteijn liep juichend weg na een klutssituatie: 1-1. Dat was ook de ruststand.

Na de hervatting liet Luteijn weer van zich horen. Hij kopte de bal tegen de lat, waardoor Zundert met de schrik vrijkwam. Twee minuten later was het alsnog raak. Luteijn stelde Dennis Kovacevic na een passeeractie in stelling: 1-2. De 1-3 volgde snel. Na Kovacevic, scoorde ook Thomas de Rijke met het hoofd.

Zundert ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Nadat Samet Dogan nog een bal van de lijn had gehaald, bracht Van Hassel met zijn tweede van de middag de spanning terug in de wedstrijd: 2-3. De bezoekers hielden stand en wonnen zo nipt op bezoek bij de Brabantse degradatiekandidaat.

Volgende week zondag eindigt Zeelandia Middelburg de competitie én het zondagvoetbal-tijdperk met een thuisduel tegen nummer tien Sarto. In Tilburg waren de Middelburgers eerder dit seizoen met 1-3 te sterk.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement