Volledig scherm
Nieuwdorp (groene shirts) maakte er zaterdag zestien. © Johan Van Der Heijden

Zaterdag is in Schoondijke gehaktdag, Hontenisse en GPC foutloos

DISTRICTSBEKERVLISSINGEN - In Schoondijke was het zaterdag gehaktdag. De thuisploeg werd daar door de molen gehaald door Nieuwdorp, dat de rem er niet op hield en zestien keer raak schoot. GPC Vlissingen en Hontenisse hielden de foutloze status vast en pakten zo de groepswinst.

Groep 2-02. Schoondijke-Nieuwdorp 0-16: De bezoekers werkten zaterdag flink aan het doelsaldo. Nieuwdorp scoorde er lustig op los in Zeeuws-Vlaanderen. Bij rust was het 0-7, na negentig minuten stond er een 0-16-eindstand op het bord. Ruud la Grand schoot met zes treffers uit zijn slof. Kevin van Iersel maakte er vier en Stefan van der Klooster drie. Zino van Eijk schoot twee keer raak en Nino de Jonge vond één keer het net. De Bevelandse derdeklasser staat nu met drie duels gespeeld bovenaan, maar is nog niet zeker van de volgende ronde. Als Hulsterloo zondag van Sluiskil wint, gaat die ploeg er namelijk met de groepswinst vandoor.

Groep 2-10. Corn Boys-GPC Vlissingen 0-2: De buit is binnen voor GPC Vlissingen. Door de 0-2-zege in Sas van Gent bleven de Walchenaren foutloos in het toernooi om de districtsbeker. Drie zeges, negen punten en een plaats in de volgende ronde is de oogst voor de zaterdag-derdeklasser uit Vlissingen. Robin de Pagter maakte er in de eerste helft 0-1 van, Sven Ronde bepaalde de eindstand na rust op 0-2.

Koewacht-Jong Ambon 1-1: Met een klein beetje geluk had Koewacht zaterdag de volgende ronde van het toernooi om de districtsbeker nog kunnen bereiken. Maar de Zeeuws-Vlaamse ploeg had niets in eigen hand. Om te beginnen moest er zelf gewonnen worden van Jong Ambon om de kansen levend te houden, maar dat lukte al niet. Omdat GPC Vlissingen won, was de volgende ronde helemaal uit beeld. Jong Ambon kwam zaterdag op voorsprong, door een treffer van Leroy Telussa. Koewacht redde daarna een punt.

Groep 2-70. Vogelwaarde-Spui 3-1: Een bijzonder duel voor Spui-trainer Marc de Kunder. Hij stond vorig jaar namelijk nog aan het roer bij Vogelwaarde. Het werd geen prettige middag voor de oefenmeester. Hij verloor en raakte ook nog de nodige spelers kwijt door blessures. ,,Zeker twee man naar de huisartsenpost‘’, zei hij. Spui eindigde de wedstrijd daardoor met negen men én met lege handen, want Vogelwaarde ging er met de zege vandoor. Rick Moens en Jasper den Ouden (twee keer) maakten de treffers voor de thuisploeg. Tussendoor scoorde Mark van Minnen tegen namens Spui.

Hontenisse-Patrijzen 2-0: Op een andere plaats in Zeeuws-Vlaanderen, in Kloosterzande, ging het zaterdag om de knaken. Bij het duel tussen Hontenisse en Patrijzen stond de groepswinst namelijk op het programma. Patrijzen pakte in de eerste twee wedstrijden vier punten en Hontenisse won alles en had dus zes punten. Het waren de Zeeuws-Vlamingen die er met de groepswinst vandoor gingen. Zij wonnen met 2-0 en bleven zo foutloos. De thuisploeg kwam in de eerste helft op voorsprong en maakte er via Raimy van den Abeele ook nog 2-0 van voor de pauze.

Groep 2-71. SDO'63-Lewedorpse Boys 0-5: De ruime zege op SDO'63 was voor Lewedorpse Boys slechts een leuke afsluiter van het toernooi om de districtsbeker. De ploeg was, net als SDO'63, namelijk al kansloos voor een plaats in de volgende ronde. De nul werd in Zeeuws-Vlaanderen in ieder geval nog weggepoetst. De thuisploeg bleef door de nederlaag wel puntloos. Bij rust was het al 0-4, onder meer dankzij twee treffers van Dylan van Hove. Jarno van Taterhove bepaalde de eindstand in de tweede helft op 0-5.

Groep 2-76. Cadzand-RIA W. uitgesteld.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement