Zaamslag stelt titelfeest uit tot de slotdag

DERDE KLASSE A | VideoVLISSINGEN - In de derde klasse A houdt Luctor Heinkenszand door het 1-1-gelijkspel van koploper ‘s-Heer Arendskerke bij Zaamslag een waterkansje op het kampioenschap. Zelf klopte de ploeg Veere met 0-3 en op de laatste speelronde heeft Arendskerke drie punten voorsprong. 

Hekkensluiter VC Vlissingen is officieel gedegradeerd. Alleen onderin moeten Kruiningen en FC Dauwendaele nog bepalen wie voorlaatste en twaalfde op de ranglijst wordt.

Zaamslag-'s-Heer Arendskerke 1-1: De bezoekers hadden in Zeeuws-Vlaanderen kampioen kunnen worden, maar het feest kwam er nog niet. 's-Heer Arendskerke moest zelfs in de achtervolging. Peter Dieleman maakte voor rust de openingsgoal namens de bezoekers. Arendskerke kon zich puntenverlies veroorloven, omdat de voorsprong op achtervolger Luctor Heinkenszand vijf punten bedroeg. Toch hield de koploper de schade beperkt. Jasper Westplate maakte er 1-1 van. Daar bleef het bij. Arendskerke heeft daardoor nog een voorsprong van drie punten en kan op de slotdag het kampioenschap veiligstellen.  

Veere-Luctor Heinkenszand 0-3: Na goed doorzetten van Martijn Simonse hielp Barry Olierhoek de nummer twee van de ranglijst in de 26ste minuut aan de 0-1-voorsprong. De bezoekers speelden niet hoogstaand, maar kwamen zes minuten later via Simonse zelf al wel op 0-2. In de tweede helft vijzelde Simonse met zijn tweede en Luctor Heinkenszands derde treffer zijn seizoentotaal op. Bij de fusieclub maakte Leon Bek, teruggekomen uit het vierde elftal, zijn rentree.

De Noormannen-VC Vlissingen 2-2: Via Erwin Pouwelse kwam De Noormannen na twaalf minuten aan de 1-0 en vijf minuten later leek er door de 2-0 van Dylan Maljaars - een rake kopbal - geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg uit Westkapelle. De thuisploeg liet legio kansen liggen en kreeg daar vijf minuten voor rust al de rekening voor gepresenteerd, toen Roniël Uranie met een onhoudbaar schot voor de 2-1 zorgde. De tweede helft bracht weinig goed voetbal. Vlissingen kwam in de 67ste minuut via Orlando Schulze aan de 2-2, toen hij doelman Mark Minderhout met een soort omhaal verschalkte. Het gelijkspel kon niet voorkomen dat VC Vlissingen in deze speelronde rechtstreeks degradeerde.

GPC Vlissingen-Bevelanders 2-2: Uit een strafschop zette Bart de Bruine de ploeg van trainer Renato Dijkstra in de eerste helft op een 0-1-voorsprong. Bevelanders leek in de tweede helft met de 0-2 van Jeffrey de Jong, op aangeven van Jim Strating, op weg naar de zege. Ook GPC Vlissingen kreeg - na een handsbal bij Bevelanders - een strafschop, waaruit Robin de Pagter de 1-2 maakte. Aan de 2-2 van Jordi van Heese ging een keepersfout vooraf. ,,Die goals van hun waren eigenlijk twee foutjes van ons’', sprak Bevelanders-trainer Renato Dijkstra.

Kapelle-Kruiningen 1-1: ,,Een wedstrijd met twee gezichten. Ons tweede elftal kon nog promoveren, dus het was een ‘soort van samenraapsel’ vandaag. En Kruiningen had nog iets om voor te voetballen’', aldus Kapelle-leider Harry de Waard. Yaron Krombeen kreeg de eerste grote kans van het duel, maar Cas de Waard haalde de inzet van de Kruiningen-speler van de doellijn. Via Souliman Abali was Kapelle ook gevaarlijk, voordat Myron Sinke na 32 minuten de 0-1 maakte. Na een prima dieptepass van Rob Schalkoort maakte Martijn van der Ploeg vlak voor rust de 1-1. Na rust een dominant Kapelle, dat via Abali, Van der Ploeg en Jasper Vink kansen kreeg om de overwinning naar zich toe te trekken. De Waard: ,,Jammer dat we het hebben laten liggen.’'

FC Dauwendaele-VCK 2-2: In een redelijk gelijk opgaande eerste helft hielp Marc te Kiefte FC Dauwendaele aan de voorsprong bij rust. VCK, dat niks meer had om voor te spelen, kwam in de tweede helft via Jesper Harinck langszij. Dauwendaele kwam via Jan-Willem van Vooren wederom op voorsprong, maar opnieuw konden de Middelburgers die weelde niet dragen. Sven Wisse zorgde er voor dat VCK niet met lege handen naar Koudekerke ging. Voor Dauwendaele wacht de nacompetitie. De vraag is alleen nog op welke plek de ploeg eindigt. Kan de ploeg de twaalfde plek vasthouden, dan hoeft het één duel minder af te werken.

RCS-Walcheren 3-2: Doelman Tim Blind hield Walcheren van de 0-1 af en via Yordi Nijland kwam RCS daarna wel aan een goal. Walcheren kwam vlak voor de pauze via een raak afstandsschot van Bart Chermin aan de gelijkmaker. In de 50ste minuut was het Nicky van Merrienboer die na een mooie actie RCS voor de tweede keer op voorsprong zette en op aangeven van Dani van Dijk eiste Nijland de 3-1 op. In de 82ste minuut kwam Walcheren via Jay Cosijn nog wel op 3-2. Een kans voor Timo Lijbers leverde nog bijna de 3-3 op, maar zijn schot raakte de paal.

Volledig scherm
Peter Dieleman maakte zaterdag de 1-0 tegen 's-Heer Arendskerke namens Zaamslag. © Camile Schelstraete
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoek is doelman De Jonghe dankbaar in Lisse
    DERDE DIVISIE

    Hoek is doelman De Jonghe dankbaar in Lisse

    LISSE – Hoek mocht het punt dat het zaterdagmiddag overhield aan het uitduel met FC Lisse koesteren. De zeventiende competitiewedstrijd in de derde divisie eindigde na een meeslepend gevecht, op een zwaar veld, in 1-1. Rik Impens zorgde tien minuten voor rust uit een strafschop voor de 0-1, halverwege de tweede helft bracht Tom Duindam de thuisploeg langszij. Dat Hoek niet verloor had het vooral aan Jordi de Jonghe te danken.